Adel najbolja pevačica

Bilbord nagrade

Adel najbolja pevačica

Stil -
Britanska pevačica osvojila 12 nagrada od 18 nominacija, uključujući nagradu za najboljeg izvođača, najboljeg ženskog izvođača i najbolji album "21"

LOS ANĐELES - Britanska pevačica Adel i američki sastav LMFAO trijumfovali su na jučerašnjoj dodeli muzičkih nagrada Bilbord u Las Vegasu.

Adel je osvojila 12 nagrada od 18 nominacija, uključujući nagradu za najboljeg izvođača, najboljeg ženskog izvođača i najbolji album "21". Pevačica nije bila pristutna na svečanoj ceremoniji.

Američki sastav LMFAO pokupio je šest nagrada, uključujući i nagradu za pesmu godine "Party Rock Anthem" i najbolji duo/grupu, pobedivši sastave "Maroon 5" i "Lady Antebellum".

Sastav "Coldplay" i reper Lil Vejn osvojili su po četiri Bilbord muzičke nagrade, dok su rok bend "Castin Crowns", pevač Džejson Aldin i Lejdi Gaga osvojili po dve nagrade.

"Lady Antebellum", Šakira, Viz Kalifa, Bijonse i Niki Minaž osvojili su po jednu nagradu.

LMFAO je otvorio ceremoniju dodele nagrada izvodeći svoje hitove "Party Rock Anthem" i "Sexy And I Know It", dok je kasnije nastupio i Kris Braun izvodeći svoju numeru "Turn Up The Music".

Tinejdž zvezda Džastin Biber osvojio je nagradu za najdruštvenijeg umetnika, jer ima 22 miliona pratilaca na društvenoj mreži Tviter i 43 miliona obožavatelja na Fejsbuku, dok je Perijevoj uručena "Spotlajt" nagrada, jer je jedini ženski izvođač u istoriji čijih se pet singlova sa jednog albuma našlo na prvom mestu top lista.

Veteran soula Stivi Vonder (62) počastvovan je nagradom za muzičku ikonu i na ceremoniji je otpevao numere "Higher Ground" i "Overjoyed" sa r"n"b pevačiocom Ališom Kiz.

Kejti Peri odevena u belu haljinu pojavila se u ljuljašci koja je visila iznad pozornice izvodeći svoj poslednji slingl "Wide Awake" dok je Biber izveo pesmu "Boyfriend" sa igračima obučenim kao klovnovi i neonskim gejša devojkama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track