Željko Joksimović: Ne znam otkud dobih toliko nula

Presabira se

Željko Joksimović: Ne znam otkud dobih toliko nula

Stil -
Srpski predstavnik zadovoljan plasmanom na Evrosongu, ali čudi se zašto od čak 11 zemalja nije dobio ni poen

Da je bar o lovi reč.

Željko Joksimović, srpski predstavnik na ovogodišnjem Evrosongu u Bakuu, juče je na konferenciji u zgradi RTS priznao da je iznenađen što od čak 11 zemalja njegova pesma „Nije ljubav stvar“ nije dobila nijedan poen. Čudi ga što se nanizalo toliko nula.

- S obzirom na to što smo od toliko zemalja ove godine dobili čistu nulu, fantastičan je uspeh što smo bronzani ovoga puta! To je zaista jedna vrsta ogromnog lobija, to se vidi. Gledaj, ja sam bio treći... E, sad, ne možete mi reći da toliko zemalja kaže: „Ovo vredi nula“. Ajde da sam dobijao po jedan poen, tri ili pet, pa da se koljemo oko prvog mesta. Ali ovo... Sve nas je iznenadilo. Međutim, ovo je za Srbiju veliki uspeh!

Bukvalno su nas dočekali ovako: „Vi ste nekoliko godina bili nešto (lošiji, prim. aut.)... Ali sad je kao došao ovaj (Joksimović, prim. aut)... Čuvajte se njega!“ - kazao je Željko i osvrnuo se na simpatične ruske Babuške, koje su osvojile drugo mesto:

- One su jaka fora, ali ja jaku foru ne mogu da svrstam u dobru muziku. To je više iluzija nego muzika.

(I. C.)

Jovana: Željko je prevazišao Evrosong!

Jovana Joksimović za Kurir je rekla da smatra da je Željko bio idealan predstavnik Srbije na Evrosongu, ali da ga podržava u odluci da se više ne takmiči.

- Kada je rekao da nikad više neće učestvovati, rekla sam mu: „Bravo!“, zato što je Evrovizija takmičenje koje je on iživeo. Probao je da osvoji to prvo mesto, nije uspeo, i mislim da bi sada najbolje bilo da nastavi da komponuje - kaže Jovana, i dodaje da je Lorin zaslužila pobedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track