Parfem miriše na novu knjigu

Za ljubitelje knjige

Parfem miriše na novu knjigu

Stil -
Kreator parfema Geza Šen stvorio je miris koji podseća na sveže odštampanu knjigu, a inspiraciju za ovo neobično iskustvo dao je nemački modni dizajner Karl Lagerfeld za koga je "miris sveže odštampane knjige najbolji miris na svetu"

BERLIN - Kreator parfema Geza Šen stvorio je miris koji podseća na sveže odštampanu knjigu. Inspiraciju za ovo neobično olfaktivno iskustvo dao je nemački modni dizajner Karl Lagerfeld za koga je "miris sveže odštampane knjige najbolji miris na svetu".

Lagerfeld je poznat kao veliki bibliofil koji poseduje ogromnu kućnu biblioteku. Vlasnik je više od 300.000 knjiga, a takođe je vlasnik jedne francuske izdavačke kuće, kao i nekoliko knjižara.Iako nije učestvovao u proizvodnji parfema "Paper Pašion", slavni modni kreator je dizajnirao njegovo pakovanje u obliku knjige u čijoj se unutrašnjosti nalazi bočica.

"Knjiški" parfem stvoren je u saradnji časopisa Wallpaper i nemačke izdavačke kuće Gerhard Štidl.Prvi put je predstavljen na izložbi rukotvorina u Milanu, a košta 115 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track