Asante s Nikolićem pričao o Srbiji
Foto: Beta

Prijem kod predsednika

Asante s Nikolićem pričao o Srbiji

Stil -
Glumac razgovarao s Nikolićem na engleskom jeziku, a potom rekao novinarima da je predsednik Srbije "veoma privržen svojoj zemlji" i zabrinut za nju

BEOGRAD - Američki glumac Armand Asante (Assante) koji u Beogradu učestvuje u snimanju nastavka filma "Montevideo, Bog te video", sastao se danas sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i rekao novinarima da su razgovarali o Srbiji, "i malo o filmovima".

Asante (62) u filmu "Montevideo, Bog te video 2" Dragana Bjelogrlića, igra menadžera iz SAD koji u vreme održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu u Urugvaju 1930. godine želi da napravi "svetski tim snova".

Taj glumac, poznat po glavnoj ulozi u "Kraljevima mamba" (1992) i kao šef mafije Džon Goti u TV seriji "Goti" (1996), razgovarao je sa Nikolićem na engleskom jeziku, a potom rekao novinarima da je predsednik Srbije "veoma privržen svojoj zemlji" i zabrinut za nju.

Upitan da li je sa njim razgovarao i o filmovima, odgovorio je: "Da, pričali smo malo i o filmovima".

Asante je izjavio da "Montevideo, Bog te video" prikazuje Srbiju i njenu istoriju u pozitivnom svetlu i da joj može pomoći u svetu. Kancelarija predsednika Srbije je saopštila da je Nikolić zahvalio Asanteu za "doprinos promociji srpske kulture i srpskog identiteta kroz kinematografiju".

Predsednik je, kako se navodi, izjavio da uprkos tome što Srbija ima "izuzetne glumce, reditelje, scenariste, montažere i druge filmske stvaraoce, nije učinjeno mnogo da se predstavi prava slika" o njenom bogatom kulturno-istorijskom nasleđu.Nikolić je rekao da "treba činiti više da bi se srpska kultura predstavila na adekvatan način".

Asante je "Montevideo 2" snimao na Tenerifama, u Crnoj Gori i u Srbiji. Kako je ranije izjavio, ulogu u filmu je prihvatio zato što mu se dopao film "Lepa sela lepo gore" Srđana Dragojevića - scenariste oba dela "Montevidea".

Taj Amerikanac italijansko-irskog porekla rođen je u Njujorku gde i živi. Igrao je u više od 50 filmova i 20 TV serija i veoma je tražen.

Publika ga se seća i po ulozi Napoleona u TV seriji "Napoleon i Žozefina" (1987). Igrao je i detektiva Majka Hamera u filmu "Ja sam porota" (1982), glavnog negativca u "Sudiji Dredu" i zapovednika američke podmornice u rimejku TV serije "Na obali" (2000).

Za ulogu Džona Gotija dobio je nagradu EMI, a više puta je nominovan za Zlatni globus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track