Gardijan: Summer3p je srpski spa!

Najživopisniji festival

Gardijan: Summer3p je srpski spa!

Stil -
Novinarka Sijan Rov je navela da se bina nalazi pokraj termalnih bazena na Paliću, te tako posetioci mogu da uživaju u muzici, uglavnom evropskom tehnu uz komfor koji pruža "džinovski đakuzi"

BEOGRAD - Ugledni britanski časopis "Gardijan" uvrstio je među festivale koji se održavaju na najživopisnijim lokacijama u Evropi i paličku manifestaciju "Summer3p".

Novinarka Sijan Rov dala je pregled osam festivala koji se tokom godine održavaju širom Evrope na najatraktivnijim lokacijama, pri čemu je "Summer3p" nazvala "srpski spa".

Pišući o srpskom muzičkom festivalu, ona je navela da se bina nalazi pokraj termalnih bazena na Paliću, te tako posetioci mogu da uživaju u muzici, uglavnom evropskom tehnu uz komfor koji pruža "džinovski đakuzi".

Ugledni list donosi i opšte informacije o mestu i vremenu održavanja, kao i informaciju da je smeštaj u hotelima jeftin i kako stići do Palića.

Osim "Summer3p", na listi, koja se može videti na sajtu "Gardijana", našli su se budimpeštanski "Sziget", "Hideout" (Hrvatska), "Taena" (Norveška), "Flow" (Finska), "Kazantip" (Ukrajina), "Extreme Ćill" (Island) i "Nowhere" (Španija).

Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept 'Summer3p' festivala, ali i za veliki entuzijazam koji se svake godine ulaže da bi napravila odlična žurka, istakli su organizatori, NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš.

Organizatori podsećaju i da su dve fotografije sa festivala "Summer3p" 2009. godine ušle u finale takmičenja "UK Festival Awards" u kategoriji "Fan Photo Award".

Reč je o jedinim nagradama koje se dodeljuju u oblasti evropske festivalske industrije, a "Summer3p" se tada našao, kao jedini festival iz regiona, u društvu najpoznatijih manifestacija u Evropi kao što su "Isle Of Wight", "Glastonbury", "T In the Park", "Sonisphere" i "Big Ćill".

Deseti festival elektronske muzike, održan od 19. do 22. jula, tokom četiri dana posetilo je oko 7.000 ljudi koji su pratili muzički program, prisustvovali radionicama i provodili se kraj Palićkog jezera i Termalnih bazena.

http://www.youtube.com/watch?v=O7sb-XCAJl0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track