Ubio se menadžer Maraje Keri i Fifti Senta

Hiphop biznismen

Ubio se menadžer Maraje Keri i Fifti Senta

Stil -
Policija ga pronašla mrtvog u stanu u Njujorku

NJUJORK - Muzički menadžer Kris Lajti, koji je pomogao karijere zvezda poput Maraje Keri i Fifti Senta, pronađen je mrtav u svom stanu u Njujorku a policija saopštava da je najverovatnije reč o samoubistvu.

Lajti, 44, prolazio je kroz razvod i imao je finansijskih i ličnih problema, prenose svetski mediji, a zvezde poput Rijane, Niki Minaž i Didija su preko Tvitera odale počast hiphop biznismenu.

"Počivaj u miru Krise Lajti. Molim se za tvoju porodicu i voljene. Dragi Bože imaj milosti", napisala je Rijana."Još jedan tragičan i neshvatljiv gubitak za kulturu. Počivaj u miru Krise Lajti", navela je Minaž dok je Didi napisao da je "u šoku".

Fifti Sent je u saopštenju naveo da je tužan zbog smrti Lajtija. "Kris je bio važan deo mog poslovnog i ličnog razvoja poslednjih deset godina. Bio je dobar prijatelj i savetnik koji mi je pomogao da se razvijem i kao umetnik i kao biznismen".

Policija je saopštila da u Lajtijevom domu nije pronašla oproštajnu poruku ali jeste pištolj. Njegovo telo otkriveno je u četvrtak ujutru.

Kris Lajti je bio deo hip hop scene već decenijama. Sarađivao je sa El-El Kul Džejom, Basta Rajmsom, Misi Eliot i Fet Džoom, a prvobitno je radio za "Rush management" prvu kompaniju Rasela Simonsa pre nego što je formirao "Def Jam".

Krajem 1990-ih formirao je sopstvenu menadžersku kompaniju "Violator".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track