Stonsi objavljuju album sa hitovima

Pola veka

Stonsi objavljuju album sa hitovima

Stil -
Album "GRRR!" biće dostupan u više formata uključujući i trodelnu CD verziju sa 50 numera, super delikus verziju sa četiri CDa i 80 peasma i vinil boks set

LONDON - Grupa "Rolling Stones" objaviće album svojih hitova u novembru povodom 50. rođendana, a na albumu će se naći i njihov prvi singl "ComeOn".

Album "GRRR!" biće dostupan u više formata uključujući i trodelnu CD verziju sa 50 numera, super delikus verziju sa četiri CDa i 80 peasma i vinil boks set, saopštila je grupa.

Osim Čak Berijevog "Come On"-a koji je objavljen u junu 1963. i hitova poput "Satisfaction", "Jumping Jack Flash" i "Brown Sugar", na albumu će se naći i dve nove numere koje su "Stonsi" nedavno snimili u Parizu.

"Ove nove numere rezultat su prvog studijskog susreta Mika Džegera, Kita Ričardsa, Čarlija Vatsa i Ronija Vuda posle završetka albuma 'A Bigger Bang' 2005", navodi se u saopštenju koje prenosi Rojters.

Omot albuma biće delo američkog umetnika Valtona Forda.

Vest o albumu usledila je posle nedavniuh izveštaja da će "Stonsi" odsvirati četiri koncerta u novembru u Njujorku i Londonu.

Članovi benda rekli su da ne planiraju turneju ove godine, a potom su ipak nagovestili eventualne svirke na promociji knjige i foto izložbe u Londonu koje su posvećene njihovoj godišnjici.

Trenutno se radi i na novom dokumentarcu o "Stonsima". Film "Crošfire "Hurricane" u režiji Breta Morgena biće pun novih snimaka i uvida u rad benda od njegovog početka. Dokumentarac će najpre biti prikazan u britanskim bioskopima, a potom i na BiBiSiju i HBO-u.

Stonsi, koji su poslednji put na turneji bili 2005-2007 sa svojim "Bigger Bang" šouom, skupili su se u Londonu 1962. i sada su jedan od najdugovečnijih rok bendova na svetu. Procenjuje se da su prodali oko 200 miliona albuma širom sveta.

http://www.youtube.com/watch?v=RcZn2-bGXqQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track