Sud: Toples fotografije predati Kejt

Naredba

Sud: Toples fotografije predati Kejt

Stil -
Fotografije treba da se predaju u roku od 24 sata, a za kašnjenje svakoga dana biće kazna 10.000 evra

PARIZ - Francuski sud danas je odredio da magazin Closer preda sve digitalne fotografije vojvotkinje od Kembridža u toplesu predstavnicima princa Vilijama i njegove supruge, blokirajući dalje objavljivanje fotografija, prenose svetske agencije.

Fotografije treba da se predaju u roku od 24 sata, a za kašnjenje svakoga dana biće kazna 10.000 evra (13.000 dolara). Prema presudi, magazin Closer ne sme da objavljuje nadalje fotografije intmnih trenutaka kraljevskog para na jugu Francuske, uključujući i sajt i tablet aplikacije, kao i da ih prodaje tržištima gde one nisu objavljene. Magazin je objavio 14 fotografija delimično nage Kejt na svojim stranicama u petak.

Ako se kraljevska porodica nadala da će blokirati internacionalnu objavu fotografija, previše je kasno za to - italijanski tabloid Chi je juče u svom specijalnom izdanju od 26 strana objavio čak oko 50 fotografija obnažene Kejt. Takođe, objavile su ih je i irske novine Daily Star.Fotografije su nastale dok je kraljevski par odmarao u Francuskoj. Oba magazina Chi i Closer izdaje medijska grupa "Mondadori", koju poseduje nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni.

Princ Vilijam i njegova supruga Ketrin pokrenuli su pravni postupak u petak protiv francuskog magazina nakon što su objavljene fotografije vojvotkinje u toplesu. Vilijam (30) i Ketrin (30) tužili su "Closer" zbog zadiranja u privatnost putem fotografija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track