Najnovije vesti

Voditelj pedofil orgijao po bolnici?!

Skandal Sevil:

Voditelj pedofil orgijao po bolnici?!

Stil
Sevil je odlazio do jedne kancelarije gde bi mu jedan momak davao ključeve, podsećajući ga da ih kasnije vrati, a potom bi se sa dvema devojkama uputio u bolničarski deo zgrade, ispričao je portir

LONDON - Bivši voditelj dečjeg programa Bi-Bi-Sija (BBC) Džimi Sevil, koji je, godinu dana posle smrti, osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloletnika, redovno je noću dovodio tinejdžerke u prostorije bolnice u kojoj je radio kao dobrovoljac, rekao je danas bivši noćni portir te bolnice Teri Prat.

Tokom "80-ih godina prošlog veka, Sevil je nekoliko puta mesečno usred noći dolazio u bolnicu u Lidsu, u Zapadnom Jorkširu, sa maloletnicama koje su bile, kako se činilo, "zaslepljene ovom TV zvezdom" i "pomalo naivne", rekao je Prat Bi-Bi-Siju.

"Sevil je odlazio do jedne kancelarije gde bi mu jedan momak davao ključeve, podsećajući ga da ih kasnije vrati, a potom bi se sa dvema devojkama uputio u bolničarski deo zgrade", objasnio je Prat, dodavši da je, posle nekoliko sati, Sevil obično odlazio iz bolnice oko pet sati ujutru, preneo je AFP.

U bolnici u Lidsu, za koju je Sevil dobrovoljno prikupljao novčana sredstva i koja danas pomaže u istrazi protiv njega, kažu da se niko nije žalio na bivšeg voditelja u vreme kada je radio u toj ustanovi.

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je istragu o Sevilovom neprimerenom ponašanju u bolnici u Lidsu i još dvema bolnicama na jugu Engleske, u Stouk Mendevilu i Brodmuru.Sevil, koji je umro prošle godine u 84. godini, osumnjičen je da je tokom 40-godišnje karijere seksualno zlostavljao devojčice i dečake, a britanska policija je identifikovala čak 300 potencijalnih žrtava bivše TV zvezde.

On za života nikada nije bio zvanično optužen, a skandal je izbio tek posle njegove smrti pošto je više žena izašlo u javnost sa optužbama da ih je seksualno napastvovao, što je šokiralo britansku javnost.Sevil je bio jedno od najvećih imena britanske TV mreže i jedna od najpriznatijih televizijskih ličnosti, a zbog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...