Sedam zlatnih saveta protiv hrkanja

Sedam zlatnih saveta protiv hrkanja

Stil -
Uzimanje kašičice meda pre spavanja, promena jastuka ili položaja u krevetu mogu da reše ovaj neprijatni problem

Hrkanje je neprijatna pojava koja, osim što uznemirava partnera, ugrožava i vaš san.Kako biste je sprečili, potrebno je pre svega pronaći uzrok. Evo nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih se brzo i efikasno može rešiti ovaj iritantni problem.

SmršajteDokazano je da deblji ljudi imaju više problema s hrkanjem. Gubitak kilograma, osim što je dobar za vaše zdravlje, takođe će osloboditi protok vazduha, olakšati disanje, a samim tim i doneti mnogo lepši san.Ne pijte mleko u kasne sateMleko i mlečne proizvode poput jogurta i kiselog mleka ne konzumirajte u kasnim poslepodnevnim satima i pre spavanja jer oni deluju na sluznicu i podstiču stvaranje šlajma, koji može da blokira disajne kanale i izazove hrkanje.Spavajte na bokuSpavanjem na leđima pritiskate disajne kanale, što dovodi do hrkanja, dok ih položaj na levom ili desnom ramenu otvara. Isto tako, spavanje na stomaku bez jastuka može vam olakšati disanje. Raspitajte se i o anatomskim jastucima koji su posebno dizajnirani protiv hrkanja.Izbegavajte alkohol i lekoveHrkanje možete sprečiti i izbegavanjem alkohola i lekova za smirenje. Iako ćete od oba sastojka čvrsto spavati, oni opuštaju mišice grla, što takođe dovodi do hrkanja.

Promenite jastukDa biste sprečili hrkanje, potrebno je da oslobodite disajne kanale. To ćete najjednostavnije učiniti pomoću jastuka. Spavajte ili na vrlo tankom ili pak na debelom, duplom jastuku. Obe pozicije omogućiće vam da dišete nesmetano, a samim tim i da prestanete da hrčete.Stručna pomoćAko ne uspe nijedan od pomenutih trikova, pokušajte s flasterima protiv hrkanja, koji su jednostavni za upotrebu i u većini slučajeva efikasni. Ne uspeju li ni ove metode, obratite se stručnjaku.MedKašičica meda pre spavanja vrlo je zdrava za grlo i sluzokožu, a ujedno može da pomogne u problemima s disanjem, kašljem, ali i hrkanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track