Mineralna voda pomaže u kuvanju i čišćenju

Mineralna voda pomaže u kuvanju i čišćenju

Stil -
Saznajte kako da testo za palačinke bude vazdušastije i kako da najlakše skinete prljavštinu s automobile

Višestruka namena.Mineralna, to jest kisela voda nije samo popularno piće koje osvežava i reguliše metabolizam već i u domaćinstvu može da posluži na razne načine. Evo kako sve možete da je iskoristite.

Za čišćenje površinaBaš kao i sirće, kiseline mineralne vode razgrađuju nečistoću i bakterije, što je dobra zamena za jaka hemijska sredstva za uklanjanje prljavštine. Stavite je na mekanu krpu (najbolje onu od mikrovlakana) ili neabrazivni sunđer kako biste očistili površine poput nerđajućeg čelika, hroma ili porculana. Da biste izbegli mrlje od vode, nemojte dozvoliti da se osuši na površini.

Da testo bude mekšeDodajte malo kisele vode u testo za palačinke ili galete, ili njom poprskajte kore kada pravite pitu od sira. Iznenadićete se kada budete videli koliko je testo vazdušasto.

Mrlje na automobiluParkirali ste se ispod drveta i ptičice su vam uneredile automobil? Uklanjanje izmeta ribanjem može da ošteti površinu automobila. Umesto toga, otvorite flašu kisele vode, začepite je palcem, promućkajte i usmerite prema prljavštini. Kad malo pomerite palac, gazirana voda napraviće mini-tuš, kojim ćete lako ukloniti fleke.

Ispiranje koseNakon kupanja u bazenu ili moru, hlor i nakupljenu so najlakše ćete isprati ako kosu, posle ispiranja običnom, budete poprskali mineralnom vodom. To isto jednom mesečno možete da uradite i zimi - kosa će vam biti neverovatno mekana.

Dijetalno osveženjeAko kiselu vodu pomešate sa sokom od ananasa, narandže ili jabuke, dobićete divan šumeći napitak koji sadrži manje kalorija od bilo kog kupovnog soka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track