Džon Fogerti napisaće biografiju

Beskompromisan umetnika rokenrola

Džon Fogerti napisaće biografiju

Stil -
Želim da ispričam priču kako sam se borio - žestoko - da zadržim svoj umetnički integritet, saopštio je Fogerti

NJUJORK - Jedan od najcenjenijih i beskompromisnijih umetnika rokenrola Džon Fogerti napisaće biografiju, prenosi AP.Bivši frontmen grupe "Creedence Clearwater Revival" sklopio je ugovor sa izdavačkom kućom "Litl, Braun i kompani" i knjiga bi trebalo da se pojavi u knjižarama 2014.

Fogerti (67) poznat je kao autor klasika poput "Proud Mary" i "Bad Moon Rising", ali i žestokih sukoba sa članovima benda i muzičkim producentima.

"Želim da ispričam priču kako sam se borio - žestoko - da zadržim svoj umetnički integritet", saopštio je Fogerti. Kuća "Litl, Braun i ko" objavila je 2010. "Life" (Život) Kita Ričardsa koji je prodat u milionskom tiražu.

Grupa "Kridens Klirvoter" smatra se jednim od najvećih američkih bendova i definisala je muzičku scenu poznih 60-ih i ranih 70-ih svojim dugim svirkama, ali i "pravedničkom" notom u tekstovima.Grupa se rastala sredinom 70-ih i Fogerti se godinama na sudu borio sa bivšom muzičkom kućom "Fantazi rekords".

Njegova solo karijera bila je sporadična iako je imao hitove poput "Centerfield" i "The Old Man Down the Road". Za narednu godinu u planu je novi album i saradnja sa Kitom Urbanom i grupom "Foo Fighters".

http://www.youtube.com/watch?v=Ej5n2oieXYo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track