Sara Džesika Parker: Evropa dobar primer za Ameriku

Poručila iz Osla

Sara Džesika Parker: Evropa dobar primer za Ameriku

Stil -
Parkerova je pohvalila ulogu EU u uspostavljanju mira u Evropi i ujedinjenju različitih kultura, napominjući da su tokom nedavnih predsedničkih izbora u SAD došle do izražaja podele

OSLO - Američka glumica Sara Džesika Parker, poznata kao Keri Bredšo iz serijala "Seks i grad", kaže da bi ovogodišnji dobitnik Nobela za mir, Evropska unija, trebalo da posluži kao primer za SAD.

Iako je možda kontroverzna bila odluka da se ova nagrada dodeli EU, koja se bori sa finansijskom krizom, 27-člani blok ovaploćuje ideale i predstavlja "divan model za nas", smatra popularna glumica.

Parkerova je pohvalila ulogu EU u uspostavljanju mira u Evropi i ujedinjenju različitih kultura, napominjući da su tokom nedavnih predsedničkih izbora u SAD došle do izražaja podele.

Glumica je ovu izjavu dala pred Nobelov koncert za mir u Oslu, kojeg je vodila zajedno sa škotskim glumcem Džerardom Batlerom.

Na koncertu su između ostalih, nastupali američka pevačica Dženifer Hadson, australijska pop-zvezda Kajli Minog i britanski pevač Sil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track