Gitarista Majk Skači umro svirajući

Član Ministry i Rigor Mortis

Gitarista Majk Skači umro svirajući

Stil -
Svirao je na rođendanu pevača "Rigor Mortisa" Brusa Korbita kada je kolabirao, a preminuo je od srčanog udara koji je rezultat bolesti srca

LONDON - Gitarista hevi metal grupa "Ministry" i "Rigor Mortis" Majk Skačija preminuo je u 47. godini, prenosi Bi-Bi-Si.Magazin "Roling Stoun" preneo je da je svirao na rođendanu pevača "Rigor Mortisa" Brusa Korbita u Teksasu kada je kolabirao. Ubrzo je prebačen u bolnicu gde je proglašen mrtvim."Upravo sam izgubio brata i najboljeg prijatelja. Majk ne samo što je bio najbolji gitarista u istoriji muzike već je bio i deo naše porodice. Izgubio sam veliki komad srca danas", naveo je pevač grupe "Ministry" Al Jurgensen.

Skačija je rođen u Njujorku 1965. godine, a grupu "Rigor Mortis" formirao je 1983. Kombinacijom teškog rok zvuka i ljubavi prema horor filmovima, grupa je gotovo sama stvorila det-metal scenu u Teksasu.

Skačija se grupi "Ministry" pridružio 1989. i svirao je na njihovom komercijalno najuspešnijem albumu "Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs" 1992. godine.Sudski istražitej u Fort Noksu rekao je da je gitarista preminuo od srčanog udara koji je rezultat bolesti srca.

http://www.youtube.com/watch?v=5wmAcByPzyE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track