Pronađena torba iz Misonijevog aviona

Tragovi

Pronađena torba iz Misonijevog aviona

Stil -
Torba je pronađena nedaleko od severne obale ostrva Kurasao koju turisti često posećuju

KURASAO - Torba koja bi mogla da pomogne u lociranju nestalog aviona sa šest putnika, među kojima je bio i Vitorio Misoni - direktor italijanske modne kuće "Misoni", pronađena je kod ostrva Kurasao u južnom delu Karipskog mora, blizu severne obale Venecuele.

Jedan nemački turista pronašao je torbu za koju se ispostavilo da pripada nekom Italijanu koji je propustio kobni let, rekao je Norman Sefos, portparol tužilaštva na ostrvu Kurasao koje se nalazi na 320 kilometara zapadno od ostrva Los Rokes, odakle je avion krenuo za Karakas.

Torba je pronađena nedaleko od severne obale ostrva Kurasao koju turisti često posećuju, rekao je on i dodao da je pomenuti nemački turista kontaktirao vlasnika torbe u Italiji. Prema njegovim rečima, lokalna policija je preuzela torbu u petak i sarađuje s vlastima Venecuele i Italije u pronalaženju aviona. Jedan zvaničnik italijanske ambasade u Karakasu, koji je želeo da ostane anoniman, potvrdio je ovu informaciju i najavio skoro saopštenje ambasade.

Prema verziji koju navodi britanski "Dejli mejl", torba pripada Italijanu čiji je avion poleteo otprilike u isto vreme i koji je svoj prtljag stavio u Misonijev avion jer u njegovom nije bilo dovoljno mesta sve kofere. Avion tipa BN-2 Islander je 4. januara nestao sa radara ubrzo po poletanju sa ostrva Los Rokos, a trebalo je da doputuje u Karakas koji je samo 140 kilometara udaljen od tog ostrva.

U avionu su bili i supruga Vitoria Misonija, Mauricija Kastiljoni, dvoje njihovih prijatelja Italijana i dvojica članova posade iz Venecuele, a kasnije se ispostavilo da pilot nije imao validnu dozvolu za letenje. Pre nekoliko dana je specijalni okeanografski brod krenuo ka Venecueli kako bi pretražio dno okeana u potrazi za ovim avionom, ali i još jednim koji je pre tačno pet godina nestao na istom mestu a čiji ostaci nikada nisu pronađeni.

Arhipelag Los Rokes, koji čini nekoliko desetina ostrva oko 150 kilometara od obale Venecuele, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track