NEĆE U PENZIJU: Čiča sekretariše i u 100. godini!
Foto: Dejli Mejl

Ne može besposlen

NEĆE U PENZIJU: Čiča sekretariše i u 100. godini!

Ludi svet -
Džim Klements radi dva dana u nedelji - javlja se na telefon, sređuje dokumenta, fotokopira, kuva čaj i flertuje sa koleginicama

Džim Klements iz Velike Britanije ima 100 godina a još radi.

Ovaj bivši inženjer i pradeda radi neprestano već 86 godina i ne misli da odustane.

Džimi je najverovatnije najstariji sekretar, a od kada je otišao u penziju sa 66 godini umesto da uživa i igra šah sa penzionerima, on se zaposlio u Harlow security i već na tom mestu radi 34 godine. Stogodišnjak radi dva dana u nedelji - javlja se na telefon, sređuje dokumenta, fotokopira. Džim kuva i čaj svojim kolegama, a sa koleginicama ponekad i flertuje.

Kaže da ga rad čini mlađim i održava u životu, a kolege ga obožavaju i opisuju kao veoma duhovitog i dobrog čoveka koji misli na sve.

Džim je 100. rođendan proslavio prošle nedelje i kaže da uživa u radu i da ne misli da se ponovo penzioniše

"Uvek sam uživao u radu i volim kada sam zauzet poslom. Posao me održava i čini me mlađim. Devojke koje ovde rade su veoma lepe, brinu se o meni, a čak me i voze kući. Osećam se kao da su moja porodica i neprestano brinu o meni i veoma sam im zahvalan što su me zadržali da radim u ovim mojim godinama", ispričao je vremešni dekica, koji, kako kažu kolege, izgleda ko da mu je tek 80.

Džim je rođen kao jedno od osmero dece i postao je inženjer. Za vreme Drugog svetskog rata radio je u fabrici koja je proizvodila torpeda. U to vreme je upoznao svoju suprugu i venčali su se 1944. i u braku su bili sve do pre 19 godina kada je Gledis preminula.

Džim ima dvoje dece Beri i Suzan, četvoro unučadi i jednog praunuka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track