Vivijen Vestvud: Ja sam Džulijan Asanž
Foto: Dejli Mejl

Vikiliks i Nedelja mode

Vivijen Vestvud: Ja sam Džulijan Asanž

Stil -
Veoma podržavam Džulijana Asanža, on je veliki heroj zato što je otkrio laži ratne mafije, rekla je Vestvud

LONDON - Britanska dizajnerka Vivijen Vestvud je na Londonskoj nedelji mode predstavila svoju novu kolekciju za narednu sezon jesen/zima, a ona sama se pojavila na reviji u majici sa njenim likom i natpisom "Ja sam Džulijan Asanž".

Vestvud, koja je jedna od vodećih imena u međunarodnim modnim krugovima, nazvala je osnivača Vikiliksa "herojem" i dodala da je sakupila za njega 4.700 dolara (3.000 funti) prodavajući ove majice.

"Veoma podržavam Džulijana Asanža", rekla je Vestvud. "On je veliki heroj zato što je otkrio laži ratne mafije".

Asanž je 2006. godine osnovao sajt Vikiliks na kome je, između ostalog, objavio stotine dokumenata o toksičnom otpadu u Obali Slonovače, Sajentološkoj crkvi, ratu u Avganistanu i Iraku...

Ekvador je prošle godine odobrio politički azil Asanžu koji se krije u ambasadi te zemlje u Londonu pokušavajući da izbegne izručenje Švedskoj čije ga vlasti traže zbog optužbi za navodno silovanje.

Vestvud je u svojoj novoj kolekciji koju je predstavila u londonskoj Sači galeriji kombinovala pank izgled žene sa izgledom domaćice, a u većini odevnih kombinacija dominiraju vunene haljine. Nedelja mode u Londonu se završava sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track