Grupa Babe na Long Night festivalu
Foto: Youtube

Posle 13 godina

Grupa Babe na Long Night festivalu

Pop kultura -
Bend se ponovo okupio nakon 13 godina specijalno za nastup na festivalu "Long Night"

BEOGRAD - Grupa "Babe", poznata po hitovima "Noć bez sna", "Da te vidim golu", "Ko me ter"o" i "Slanina", posle 13 godina pauze ponovo se okupila za povratnički nastup 30. marta na "Long Night 3" festivalu u Domu omladine Beograda.

"Babama je uvek bilo najvažnije da se svi dobro zabavimo, i mi i publika. Vratili smo se da to sada opet uradimo kako valja, da bude dobro raspoloženje, uz čvrstu ritam sekciju", kaže frontmen Žika Milenković.

Bend se ponovo okupio specijalno za nastup na "Long Night"-u, na poziv koncertne agencije "Long Play", i to igrom slučaja na 20. godišnjicu od izlaska prvog albuma "Slike iz života jednog idiota" (1993).

Starim članovima - pevaču i gitaristi Milenkoviću, gitaristi Zoranu Iliću- Ilketu i basisti Dejanu Škopelju-Škopiji, pridružiće se i bubnjar Goran Ljuboja-Trut.

"Kad je stigla ponuda da se okupimo, pozvao sam Ilketa i Škopija, jer smo nas trojca u bendu od početka. Nije bilo potrebe da se međusobno ubeđujemo da li da se vratimo. Pozvali smo Truta, jer je kao faca najbliži onome što radimo. Za Long Night smo sastavili listu od 20-tak pesama, ono što mi mislimo da će publika najbolje da prihvati", objasnio je Milenković.

U Domu omladine će nastupiti i "Partibrejkers", "Jinx", "Pozdrav Azri", "Čovek bez sluha", "Đečaci", "Graate" i drugi, čija će imena tek biti saopštena.

http://www.youtube.com/watch?v=FvsRjNA11w0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track