Tviter takmičenje za Super ženu

Dan žena

Tviter takmičenje za Super ženu

Stil -
Informacioni centar Evropske unije pokrenuo je na Tviteru takmičenje pod nazivom Super žena, a sve radi promovisanja ženskih prava

Informacioni centar Evropske unije, povodom Međunarodnog dana žena, uz podršku Delegacije EU u Srbiji, pokrenuo je Tviter takmičenje pod nazivom Super žena, a sve radi promovisanja ženskih prava i rodne ravnopravnosti.

* Ko je super žena?* Šta super žena predstavlja? * Kako postati super žena?

Ako znate odgovor na neko od ovih pitanja pošaljite svoj tvit koji ne treba da bude duži od 125 karaktera!

Tviter takmičenje traje od 23. februara do 5. marta ove godine, a pet najboljih tvitova nagradiće žiri Delegacije Evropske unije i EU Info centra vaučerima za knjige u vrednosti od 30 evra, koje će moći da unovče u Vulkan knjižarama.

Nagrade pobednicima urućiće šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Vensan Dežer na debati koja će povodom Dana žena biti održana 8. marta u EU info centru u Domu omladine, u 13.30.

Pobednici će ujedno i biti gosti EU info centra i imaće priliku da sa ambasadorom Dežerom i učesnicama debate podele svoja razmišljanja o položaju žena u Srbiji, ali i savete kako postati #superžena.

Pravila takmičenja* Svaki tvit treba da sadrži heštag #superžena i mention @euicbg* Na takmičenju mogu učestvovati građani Srbije stariji od 14 godina * Za učesnike mlađe od 18 godina potrebna je dozvola roditelja * Rok za prijave ističe 5. marta u ponoć* Pobednicima koji nisu iz Beograda Evropska unija pokriće troškove puta* Za pobednike koji su mlađi od 18 godina Evropska unija snosiće i troškove puta za roditelja/staratelja *Tvitovi koji sadrže govor mržnje i bilo koji oblik diskriminacije neće se uzeti u razmatranje za nagrade.

Delegacija Evropske unije snažno podržava poboljšanje prava i položaja žena u Srbiji kroz različite projekte, uključujući zajedničke akcije ženskih organizacija kroz projekat "Dostojanstvo, integritet i bezbednost za žene", ali i kroz projekte usmerene na jačanje i podsticanje učešća žena u lokalnim politikama i biznisu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track