Vodič kroz grčka ostrva

Odmor iz snova

Vodič kroz grčka ostrva

Stil -
Postoji legenda koja kaže da kad je Bog delio zemlju stanovnicima planete, Grci su se provodili i uživali i zbog toga zakasnili, pa im je on na kraju dao svoju

S prvim zracima sunca verovatno ste polako počeli da razmišljate o destinaciji za godišnji odmor. Sve se više putnika odlučuje za „first minute“ (povoljne) ponude, koje se nude u predsezoni. Grčka ostrva jedna su od najtraženijih destinacija na koju, zbog predivnih plaža i kristalno čistog mora, naši turisti rado odlaze.

od 199€+prevoz
od 199€+prevoz

KRITSa površinom od 8.261 kvadratni kilometar ostrvo Krit je najveće ostrvo u Grčkoj i peto u Mediteranu, posle Sicilije, Korzike, Sardinije i Kipra. Ovde turisti imaju priliku da utonu u svet mitova i legendi, posete mesto gde je rođen Zevs, okupaju se na plaži Vai, obiđu ostatke Minojske palate, posete središte hipija - Matalu ili se provode po noćnim klubovima do ranih jutarnjih sati. Preporučuje se iznajmljivanje automobila kako biste uspeli da vidite sve lepote Krita.

od 359€+prevoz
od 359€+prevoz

MIKONOSMikonos je mondensko letovalište i jedno od najpopularnijih grčkih ostrva, gde kuće imaju Silvio Berluskoni, Sting i mnoge druge poznate ličnosti. Plaže su tamo prepoznatljive po zlatnom pesku i kristalno čistom moru, ali i po brojnim sportskim i turističkim sadržajima. Većina plaža nalazi se na južnoj strani, sve su peščane i zaštićene od jakih udara vetra. Najpoznatije su Paradis i Superparadis jer se na njima preko dana, ali i uveče organizuju najbolje zabave. Samo jedno upozorenje pred put, Mikonos je poznat i kao gej destinacija, pa ne treba da vas čudi ako vidite dva muškarca koji se drže za ruke.

od 299€+prevoz
od 299€+prevoz

SANTORINIAko želite da vidite jedinstveno ostrvo, a ujedno i miran provod, potražite puste plaže od vulkanskog kamenja: bele, crvene i crne. Uveče možete uživati u romantičnoj šetnji, kao i u brojnim restoranima. Na Santoriniju, ostrvu koje ne obiluje rastinjem, očekuje vas prelepa arhitektura, opuštanje i brojne zanimljivosti. Zalazak sunca jedan je od najlepših na svetu i zato se Santorini smatra jednim od najromantičnijih ostrva u Grčkoj.

od 249€+prevoz
od 249€+prevoz

TASOSJedno od najlepših i najzelenijih ostrva Grčke. Bogato je borovim šumama koje se spuštaju sve do prelepih peščanih plaža i uvala koje uranjaju u more i prostiru se po obodu celog ostrva. Svaki dan u toku boravka možete ići na drugu plažu i otkrivati nove uvale i lepote Tasosa. Ostrvo je takođe bogato arheološkim nalazištima, manastirima i tradicionalnim selima i jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave. Tasos nudi bogato uživanje, kako u prirodi, tako i u antičkim iskopinama kojih ima u velikom broju. Živopisna tradicionalna sela, tipične grčke taverne, zlatne peščane plaže i kristalno čisto more njegov su zaštitni znak.

od 179€+prevoz
od 179€+prevoz

ZAKINTOSStarogrčki bogovi Artemida i Apolon ovo ostrvo su birali za odmor - zbog blage klime, idiličnih pejzaža, peščanih obala, dubokog, plavog mora i magičnih zalazaka sunca. Grad Zakintos je glavni grad i najvažnija luka na ostrvu. U njemu se nalazi nekoliko muzeja, od kojih je jedan posvećen Dionisu Solomonu, piscu grčke nacionalne himne, po kome i glavni trg nosi naziv. Pored muzeja, u gradu se nalazi i nekoliko crkava, kao i venecijansko utvrđenje.

od 289€+prevoz
od 289€+prevoz

IOSOstrvo Ios poznato je po intenzivnom noćnom životu. Pored zabave, turistima može ponuditi mnoštvo drugih atrakcija, ali i mirnih i skrovitih mesta. Obala je peščana, a more je smaragdnozelene boje i izuzetno čisto. Na ostrvu postoji mnoštvo prelepih plaža, pa tako možete pronaći i one zaklonjene i udaljene, ali i one koje nude sve moguće sportove na vodi za ljude koji vole aktivan odmor.

od 139€+prevoz
od 139€+prevoz

KRFZbog povoljnog geografskog položaja i klime večnog proleća važi za najzelenije ostrvo Grčke sa bogatim četinarskim šumama i sa više od tri miliona maslinovih stabala. Krase ga palate, tvrđave, pozorište u stilu italijanske renesanse, kao i muzeji sa vrednim eksponatima. Stari grad koji se nalazi između dve tvrđave ulepšavaju trgovi i fontane, a uske popločane ulice prepune su taverni, barova. Takođe, nezaobilazan deo posete ostrvu čine mesta vezana za srpsku istoriju u vreme Prvog svetskog rata, kada su vlada i vojska tamo izmeštene.

od 149€+prevoz
od 149€+prevoz

RODOSPoznat po lepoti i kao ostrvo ruža, zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, sa više od 300 sunčanih dana u godini i stalnom povetarcu, ostrvo krase zeleni vrtovi i bašte retkih vrsta biljaka. Ono što ovu destinaciju čini vodećom na turističkoj mapi sveta jesu peskovite i šljunkovite plaže sa kristalno bistrim morem, veliki broj hotela svih kategorija, kao i obilje mogućnosti za noćni provod. Istorija Rodosa povezana je sa mitologijom - bio je sakriven u dubinama Egejskog mora kada je vrhovni bog Zevs odlučio da podeli zemlju među bogovima sa Olimpa. Helios, bog Sunca, tada nije bio prisutan, pa je Zevs predložio novu podelu. Helios je zatražio da mu pripadne prvo ostrvo koje se bude pojavilo iz mora, a to je bio Rodos, ostrvo neverovatne lepote. Ime je dobilo po nimfi Rodi, Posejdonovoj ćerki, koja ga je, izronivši iz mora, obasjala večnom svetlošću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track