Beograd grad vrhunske mode

33. Pervol fešn vik

Beograd grad vrhunske mode

Stil -
U okviru Nedelje mode Boško Jakovljević prikazao ekskluzivnu kolekciju za muškarce, Ana Šekularac iz Londona u Srbiju donela dozu elegancije, a „Ledžend“ oduševio kolekcijom od teksasa
1 / 6

Počelo je!Beograd je i ovaj put postao prestonica mode zahvaljujući 33. Pervol fešn viku, na kom su prikazane brojne kolekcije domaćih i stranih kreatora.U znaku pankaPrve večeri gost-domaćin Beogradske nedelje mode je Velika Britanija - majka pop-kulture, panka, Kejt Mos, Vivijen Vestvud, kao i savremenih ikona popularne muzike. Tome u čast prikazana je i revija „Black Celebration“, čija je tema bila crna boja, večita inspiracija mnogih umetnika, sinonim za eleganciju, stil i muzički evergrin benda Dipeš mod.Među učesnicima su bili JSP, Ana Ljubinković, Ines Janković, Dejana Momčilović, Iva Stefanović, Igor Todorović, Ivana Pilja, Džordž Stajler, Bata Spasojević, Ana Grebec, Valentina Obradović, Ljuba Sikimić, Nataša Šarić...Nakon toga usledila je revija brenda poznatog po svom modelu čizama - modna kuća „Ag Australija“ prikazala je kolekciju za proleće-leto 2013. „Moroccan Mystique“, inspirisanu živopisnim i egzotičnim svetom Marakeša. Poslednja revija na programu bio je brend „N sport“, koji je predstavio „Puminu“ kolekciju za proleće-leto 2013.Novi brendoviDrugo modno veče nastavljeno je revijama novih brendova na našem tržištu koji u svetu već imaju izgrađenu poziciju - „Doka“ i „LTB džins“, koje zastupa „KG fešn“, a u okviru regionalne modne platforme „Zona 45“ prikazane su revije autora Anje Dragan iz Slovenije, „Marina dizajna“ iz Hrvatske, dok su boje Srbije branili Jovana Marković i Džordž Stajler.Urbanost na deluTreće modno veče počelo je revijom brendova „Ledžend vorldvajd“, kao i „Martini vesto“ Boška Jakovljevića. Zatim je „Tekstil“, tradicionalno, predstavio mlade dizajnere Aminu Hasanbegović, Milicu Opačić i Andrijanu Milićević, a na kraju večeri posetioci su imali prilike da vide revije kreatorke Ane Šekularac i gošće iz Indije Džaja Misra.

MARTINI VESTOMartini Vesto, jedan od najistaknutijih domaćih modnih brendova, prepoznatljiv je pre svega po muškim odelima od najkvalitetnijih italijanskih materijala, ali se poslednjih godina na tržištu izdvaja i po trikotaži i vešu za muškarce. I ovog puta njihovu ekskluzivnu liniju potpisuje Boško Jakovljević.LEDŽENDKolekcija za proleće-leto 2013. namenjena je onima koji neguju jednostavnost i nalaze umerenost u svemu. Svaki komad iz kolekcije „Ledženda“ može se tretirati kao osnovni, a na njega se posle lako mogu nadovezati svi ostali komadi odeće.ANA ŠEKULARACKolekcija za jesen-zimu 2013/14. koju je Ana Šekularac predstavila dolazi iz Londona, gde autorka ima uspešnu modnu karijeru. Modeli su izrađeni od vrhunskh materijala, a njene modele nose brojne zvezde poput glumice Tendi Njutn, pevačice Pink i naše princeze Jelisavete Karađorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track