NAPRAVITE SVOJU MINI FARMU: Evo kako da sami proizvedete organsku hranu sa samo nekoliko centi
Foto: Printskrin

Spasilac zdravlja

NAPRAVITE SVOJU MINI FARMU: Evo kako da sami proizvedete organsku hranu sa samo nekoliko centi

Tech -
Uzgajanjem se dobija hrana bogata mineralima, a koristi se jedva 1/20 vode u odnosu na konvencionalnu poljoprivredu i polovina prostora potrebnog za zasađivanje bašte

Pronalazač iz Teksasa je objavio čitavu kolekciju objekata koji se mogu napraviti, a koji predstavljaju delove za neelektrični kućni sistem za uzgajanje hrane, čiji rad košta jedva nekoliko centi.

Priču o izumu i delove koji se mogu odštampati 3D štampačem možete pronaći na neprofitnom sajtu.

Potrebni delovi su jednostavni, svako ih može napraviti ili poručiti onlajn. U početku vam ovo može delovati nestvarno, jer tehnika 3D štampača još nije popularna kod nas, ali ako se to već odavno radi na Zapadu, nije loše da pokušate.Ovaj sistem koji predstavlja mini farmu može da uzgoji velike količine hrane bez korišćenja struje ili zemlje. Nije potrebno čupati korenje niti koristiti pumpe ili nekakve motore. Uzgajanjem se dobija hrana bogata mineralima, a koristi se jedva 1/20 vode u odnosu na konvencionalnu poljoprivredu i polovina prostora potrebnog za zasađivanje bašte.

"Ovaj sistem za uzgajanje hrane omogava ljudima da proizvedu svoju organsku hranu, punu minerala, trošeći jedva nekoliko centi”.

Majk Adams je direktor naučne laboratorije koji je testirao mnoge tehnologije uzgoja, pre nego što je razvio ovu mini¬farmu.

Da bi sisitem funkcionisao kako treba, potreban mu je automaski ventil za samodoljevanje, te se Adams potrudio da napravi taj deo od jednostavnih delova: gumice za brisanje, spajalice, vrtnog creva i plastične posude. Delovi koji se mogu ispisati pomoću 3D pisača, mogu se napraviti od recikliranog smeća, navodi Adams.

http://www.youtube.com/watch?v=4C3UirQ_q5Q

Majk Adams, poznat još kao i „Spasilac zdravlja“, razvio je sistem na osnovu rada profesora Kratkija, a delovi se potpuno besplatno mogu odštampati.

Adams takođe objavljuje „uradi sam“ snimke koji upućuju ljude kako da naprave svoje sisteme pomoću jeftinih delova i uobičajenih alata.

http://www.youtube.com/watch?v=ofxHCHcdqwQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track