Pinterest se po vrednosti bliži Fejsbuku

Pinterest se po vrednosti bliži Fejsbuku

Tech -
Stručnjaci ocenjuju da vrednost Pinteresta iznosi od 1 do 1,5 milijardi dolara, što je veliki pomak u odnosu na oktobar 2011. godine kada je njegova vrednost bila procenjena na oko 20 miliona dolara

LOS ANĐELES – Društvena mreža Pinterest svojim korisnicima omogućio je da prikače fotografiju ili bilo kakvi drugi sadržaj i na taj način kreiraju sopstvenu kolekciju onoga što ih zanima i na taj način osvoje svet.

Stručnjaci ocenjuju da vrednost Pinteresta iznosi od 1 do 1,5 milijardi dolara, što je veliki pomak u odnosu na oktobar 2011. godine kada je njegova vrednost bila procenjena na oko 20 miliona dolara.

Avgusta prošle godine Pinterest je uvršten na listu 50 njaboljih stranih kompanija, a u poslednjih nekoliko meseci ova mreža postala je 16 najviše posećena internet stranica u SAD.

Ona je u julu 2011 već imala milion korisnika, a aprila meseca ove godine ta cifra se povećala na 20 miliona.

Naime ova društvena mreža dodatni uzlet ostvarila je uz finansijsku podršku invenstitora koji su u ovu mrežu uložili 100 miliona dolara. Inače Pinterest nudi dosta jer preko njega brojne robne marke mogu besplatno i efikasno da se reklamiraju, a Pinterest ima mogućnost da dodatna finansijska sredstva ostvari preko naplaćivanja preduzećima da imaju bolju vidljivost njihove robne marke.

Međutim osim pohvala Pinterest je došao u središte kritika zbog kršenja autorskih prava, tj korisnicima je omogućeno da jednostavno kopiraju fotografije zaštićene autorskim pravima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track