KK PARTIZAN META SAJBER NAPADA: Zvaničnu Instagram stranicu hakovali Indijci
Foto: EPA-EFE, Shutterstock

hakeri

KK PARTIZAN META SAJBER NAPADA: Zvaničnu Instagram stranicu hakovali Indijci

Tech -

Košarkaški klub Partizan je na svom Instagram storiju objavio saopštenje, u okviru kojeg otkrivaju da su bili meta sajber napada.

Iz kluba kažu da je kompletna situacija prijavljena kompaniji Meta, u čijem vlasništvu je i Instagram, a o svemu su obavešteni i nadležni organi.

Predstavnici Partizana kažu da su bili meta sajber napada, nakon što je Instagram profil kluba poslednjih dana zabeležio veliki broj pratilaca.

Kako se ispostavilo, u pitanju su lažni nalozi, a veliki deo njih su nalozi nepoznatih ljudi iz Indije. Instagram profil je beležio i po nekoliko hiljada posetilaca tokom dana.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Tokom poslednja 72 sata zvanična Instagram stranica Partizana je meta sajber napada. Zvanična Instagram stranica Partizana tokom poslednjih 72 sata trpi sajber napade tokom kojih se među pratioce dodaje veliki broj sumnjivih, veoma izvesno, bot profila. Ovaj slučaj je prijavljen kompaniji Meta i nadležnim organima. Motiv napada nije poznat, ali se pretpostavlja da cilj može biti onesposobljavanje naloga, diskreditacija naloga ili kasniji pokušaj krađe identiteta".

Izvor:B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track