TUŽBA: Fejsbuk ukrao "lajk" tehnologiju?!
Foto: Rojters

Odbrana patenta

TUŽBA: Fejsbuk ukrao "lajk" tehnologiju?!

Tech -
Kompanija "Rembrandt Social Media" podnela je tužbu protiv Fejsbuka pred sudom u Virdžiniji zbog "lajk" tehnologije, za koju tvrde da je društvena mreža ukrala od njih

Najpopularnija društvena mreža na svetu Fejsbuk moraće da izađe pred sud i dokaže da je njihova tehnologija "lajk" autentična i da nije ukradena ideja.

Kompanija "Rembrandt Social Media" podnela je tužbu protiv Fejsbuka pred sudom u Virdžiniji zbog "lajk" tehnologije, koju je pre desed godina razvio Jos Der Mer koji je umro 2004. godine.

"Verujemo da su naši patenti korišćeni kao temelj razvoja društvene mreže kakvu je znamo danas i očekujemo da sudija utvrdi isto na osnovu dokaza koje smo dostavili", rekao je Tom Melšmajer , advokat koji zastupa kompaniju.

Van Der Mir radio je za kompaniju "Sutfbook" koja je u tužbi označena kao "društveni dnevnik", a 1998. godine dobili su pravo na dva patenta, jedan koji opisuje logovanje sadržaja od strane treće strane, i drugi koji predstavlja opšti opis dnevnika.

Tehnologija koja se koristi na Fejsbuku navodno je dosta slična ovoj i u funkcionalnost, i po tehničkim implementacijama, smatra kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja