Zašto je Nikola Tesla najveći štreber koji je ikada živeo
Foto: Frontal.rs

Tesla VS Edison

Zašto je Nikola Tesla najveći štreber koji je ikada živeo

Tech -
Amerikanac Metju Untmen objavio je infografik pod naslovom "Zašto je Nikola Tesla najveći štrber koji je ikada živeo" i pomoću njega vratio Teslu u žižu

Čuli ste da je američki Vol strit žurnal Teslu nazvao najvećim naučnikom koji je ikada živeo. Za obnovu Tesline laboratorije skupljeno je 1.370.000 dolara. Veliko zanimanje u celom svetu za Teslu poslednjih dana i na sve što je uradio, stvoreno je preko jednog infografika. Ukratko, to je slika na kojoj su ispisane reči uz po neku ilustraciju.

Infografik sa naslovnim pitanjem "Zašto je Nikola Tesla najveći štrber koji je ikada živeo" (Why Nikola Tesla was the greatest geek who ever lived) napravio je Metju Untmen i objavio ga na svom blogu "oatmeal". Duhovito i zanimljivo, Itmen je "izvoršipovao" Teslu i "ishejtovao" američkoj junaka Edisona, koji se slavi kao izumitelj 1000 patenata. Tesla je prikazan kao vizionar, a Edison kao beskrupulozan tip za koga su radili drugi, i koji je samo gledao kako da unoivči izume.

Lavina je krenula. Mereno jezikom društvenih mreža, ova ilustracija je šerovana 616.000 puta, tvitovana 36.700 puta, i 17.000 puta plusovana na Gugl+. Untmen je učinio mnogo za Teslu u njegovu reputaciju, a uložio je mnogo truda da animira donore za obnovu Teslinog muzeja. Pogledajte kako je tesla postao kul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track