Najnovije vesti

DŽEJMI OLIVER SAVETUJE: Prestanite da bacate hranu! Složite je u frižider OVAKO i oduševićete se rezultatom!
Foto: Shutterstock

PROMENITE NAVIKE

DŽEJMI OLIVER SAVETUJE: Prestanite da bacate hranu! Složite je u frižider OVAKO i oduševićete se rezultatom!

Zanimljivosti

Tokom leta i velikih vrućina bacamo velike količine hrane, jer se ona u ovo vreme brže i kvari. Džejmi Oliver savetuje kako da izbegnete bacanje, odnosno kako da namirnice maksimalno iskoristite.

foto: Profimedia

Poručuje da je najvažnije da namirnice rasporedite u frižideru tako da vam one traju duže nego inače.

 

Temperatura u svakom frižideru varira kako vrućina raste, tako da meso i ribu treba da držite u hladnijem delu, a mlečne proizvode u sredini frižidera, navodi on za Dejli Mejl.

 

"Kuvano meso držite odvojeno od sirovog, a sirovo neka vam stoji na najnižoj polici. Vrata frižidera su njegov najtopliji deo koji je izložen toplini prilikom svakog otvaranja. Tu neka vam stoje sokovi i začini", dodaje.

foto: profimedia

Ne ide sve u frižider

 

U frižideru držite samo one stvari kojima je tamo i mesto. Namirnice poput paradajza nema potrebe da držite u njemu. Paradajz ostavite na suvo i mračno mesto. Idealno je ako imate podrum.

 

"Neke namirnice u frižideru čak traju kraće nego izvan njega. Hleb će, na primer, duže da ostane svež ako nije u frižideru" rekao je slavni kuvar.

 

Sveže povrće i začinsko bilje duže će vam trajati ako ga lagano zamotate u kuhinjski ubrus pre nego što ga stavite u frižider. Ne zaboravite da redovno menjate ubruse.

foto: Beta/ZoranaBojić

Zamrzavanje ostataka

 

Dodaje da je zamrzivač poput vremenske kapsule za svežu hranu, i to posebno za voće i povrće.

 

"Ako imate veliku količinu voća koje će vam propasti, stavite ga u kutiju, pa u zamrzivač. Kad se zaželite finog i zdravog smutija, samo izvadite voće iz zamrzivača. To vredi više-manje za sve namirnice koje ne uspete da pojedete", rekao je Oliver.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...