UMESTO GUŽVI NA PLAŽI, OVOG LETA BIRAJTE PLANINU: Odmor u miru i na svežem vazduhu
Foto: Shutterstock

NAPRAVITE PROMENU

UMESTO GUŽVI NA PLAŽI, OVOG LETA BIRAJTE PLANINU: Odmor u miru i na svežem vazduhu

Zanimljivosti -

Verovatno se svake godine pitate gde otići na odmor i od svih opcija uvek izaberete sunčane obale i more.

Malo je onih koji leti biraju planinu, a mnogo je razloga zašto baš ovom delu godine treba otići tamo.

Mir i tišina - Ova dva pojma su prvo što vam pada na pamet kada pomislite na godišnji odmor, a to je upravo ono što ćete pronaći u planinskim prostranstvima. Zimi su planine pune skijaša i drugih sportista, ali se zato leti gužva smanjuje i tada uz pogled na zelenilo i prirodu možete odmoriti um i telo od gradske vreve.

Mnoštvo atrakcija - Pre svega, možete planinariti, a ako niste za pentranje po visinama, možete organizovati piknik i druženja na livadi. Vrlo je verovatno da planina na kojoj boravite ima vrela, potoke ili jezera koja možete obići i odmoriti se uz opuštajuće zvuke vode. Ako odsedate na planini koja je naseljena, onda ćete u njenom centru pronaći brojne aktivnosti koje nude lokalci, a koje obično nisu skupe.

Domaći proizvodi - U lokalnim prodavnicama možete kupiti domaće proizvode koji će uz zdrav planinski vazduh biti pun pogodak za vaše zdravlje. Osim toga, uvek možete sresti starije meštane koji će s vama rado podeliti recepte i savete za neka jela koja se tamo često konzumiraju.

I za kraj ono najvažnije - Svež vazduh će vam pomoći u lečenju zdravstvenih problema poput astme, problema sa sinusima i slično. Lagane šetnje, kvalitetni obroci, druženja i ugašeni mobilni telefoni pomoći će vam da napunite baterije za sve obaveze koje vas čekaju u narednom periodu.

Kurir.rs/Ekipa Kurira Foto:Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track