SAVETI ARNOLDA ŠVARCENEGERA: Kako izgraditi jake mišiće i postanete TERMINATOR! Poslednji savet nikako ne ignorišite!
Foto: Profimedia

Ako iko zna, to je on

SAVETI ARNOLDA ŠVARCENEGERA: Kako izgraditi jake mišiće i postanete TERMINATOR! Poslednji savet nikako ne ignorišite!

Zanimljivosti -

Mnogi su uvereni da je važnije raditi sa što većom težinom, ali ipak, ponavljanjem vežbi s manjim težinama ćete u izvođenje uključiti puno više mišića i snage

Pre nego je što je postao glumac i dobio funkciju guvernera Kalifornije, Arnold Švarceneger bio je je bodi-bilder koji je oduševljavao svet svojim izgledom, koji je rezultat ogromne upornosti.

Dakle, ako neko zna kako vežbanjem telo učiniti savršenim, to je on! Evo šta savetuje onima koji bi da imaju veće i jače mišiće...

Slikajte se za početak

Na prvom treningu obavezno slikajte telo sa svih strana. Tako ćete uvek moći da proverite koliko ste napredovali, kaže Švarci.

Prvo radite na snazi

Ako ste oduvek želeli velike mišiće, jake ruke i noge, vežbe biceps pregiba će vam sigurno prve pasti na pamet. Preskočite ih i fokusirajte se na vežbe poput čučnjeva i benč presa (ovo je jedna od najpopularnijih vežbi kod muškaraca koji idu u teretanu, a izvodi se tako što se leži na leđima i spušta se težina na nivo grudi, zatim se gura sve dok ruke u laktovima nisu potpuno ispravljene). Kada dobijete nekoliko kilograma mišićne mase, spremni ste da u svoju rutinu dodate i druge razne vežbe.

Jačajte mišiće

Krv koja se pumpa u mišiće tokom vežbanja uzrokuje doslovno otoke mišića, a ako želite da oni rastu, to je upravo ono što morate raditi.

Ponavljajte vežbe

Mnogi su uvereni da je važnije raditi sa što većom težinom, ali ipak, ponavljanjem vežbi s manjim težinama ćete u izvođenje uključiti puno više mišića i snage. Ako zaista želite biti jaki, ponavljajte svaku vežbu od osam do 12 puta.

Odvojte vreme za odmor

Jedan dan odmora nedeljno je obavezan, a to znači da tada zaboravite na vežbanje ili bilo kakve fizičke aktivnosti.

foto: Profimedia

(Kurir.rs / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track