NOVA OPTIČKA ILUZIJA ZALUDELA SVET: Snimila je sebi u CRNO-BELOJ verziji, ako se zagledate u X obojićete je! KOJU BOJU VI VIDITE?
Foto: Pritnscreen/Instagram

iluzija

NOVA OPTIČKA ILUZIJA ZALUDELA SVET: Snimila je sebi u CRNO-BELOJ verziji, ako se zagledate u X obojićete je! KOJU BOJU VI VIDITE?

Zanimljivosti -

Psiholog dr Džulija Smit svakodnevno edukuje a istovremeno zabavlja svoje pratioce na Tiktoku videima o psihologiji.

Pre nekoliko dana podelila je jednu optičku iluziju koja je vrlo brzo postala viralna - i ostavila ljude u šoku.

"Videćete boju onda kada je nema", krenula je uvod Džilika celu priču. "Video je crno-beli, a vi ćete svejedno videti boje. Koncentrirajte se na X koji imam na čelu kada se promeni filter i vaš mozak će napraviti nešto neverovatno".

Zatim se slika iz crno-bele prebaci u negativ, a nakon nekoliko sekundi ponovno se vrati u crno-belu. Ljudi sada mogu videti originalnu boju okoline u kojoj se Julie nalazi, boju njene odeće, kose... Iako su gotovo svi iskusili ovu 'igru mozga' koja se dogodi, nisu vidjeli iste boje. Dok su neki pogodili da Džulija ima ružičastu majicu, neki su se javili da vide zelenu.

Pogledajte video ispod i isprobajte njen trik.

@drjuliesmith

? Did you see colour? How long for & what stood out most? Try it with the brightness turned up for max effect! ##learnontiktok ##illusion ##psychology

♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

Bonus video:

00:26

ŽENA POKAZALA NAJJEFTINIJI TRIK ZA SKIDANJE KAMENCA: Samo joj je novčič bio potreban, a pogledajte REZULTAT! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track