LETNJA TORTA SA JAGODAMA: Kremasta, sočna i osvežavajuća, a sprema se za samo 10 minuta i potrebna su vam 6 SASTOJAKA (RECEPT)
Foto: Profimedia

PREUKUSNO

LETNJA TORTA SA JAGODAMA: Kremasta, sočna i osvežavajuća, a sprema se za samo 10 minuta i potrebna su vam 6 SASTOJAKA (RECEPT)

Žena -

Torta sa jagodoma, priprema se veoma brzo i lako, potrebno vam je svega desetak MINUTA i nekoliko sastojaka, a njen sočan, kremast i osvežavajući ukus oduševiće sve one koji je budu probali.

Potrebni sastojci:

  1. 250 g šlaga
  2. 500 g kisele pavlake
  3. 400 g jagoda
  4. 5 kašika šećera u prahu
  5. 250 g petit keksa
  6. 2 čaše mineralne vode

Priprema:

Pola kilograma pavlake pomešajte sa pet kašika šećera u prahu, kako bi se dobro sjedinile. Posebno umutite 200 g + 50 g šlaga sa kiselom vodom po uputstvu sa kesice. Izdvojiti 50 g šlaga za završni sloj na torti. U pavlaku dodati 200 g umućenog šlaga i lagano promešati žicom za mućenje da se sve dobro sjedini. Na pleh ili tacnu poređati prvi sloj keksa.

Preko njega dodati umućeni krem od kisele pavlake, prah šećera i šlaga. Jagode iseći na pola ili po želji i poređati preko krema, tj. da upadnu u krem. Zatim poređati još jedan sloj keksa, pa premazati šlagom koji smo izdvojili na početku. Toru je najbolje da ostavite nekoliko sati u frižideru da odstoji, kako bi se sjedili svi ukusi.

torta, kolač, jagoda, vanila, čokolada
foto: Profimedia

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

00:32

SEKSI URAGANKA U TOPLESU POKAZALA NOVU TETOVAŽU! Sanja Vučić se skinula i otkrila šta sad nosi preko celog RAMENA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track