NEKO IMA SAMO 3 TAČKICE, NEKO KAO DA SE BORIO SA TIGROVIMA: Nauka objašnjava zašto KOMARCI više napadaju ljude koji jedu OVU hranu
Foto: Profimedia

pazite se

NEKO IMA SAMO 3 TAČKICE, NEKO KAO DA SE BORIO SA TIGROVIMA: Nauka objašnjava zašto KOMARCI više napadaju ljude koji jedu OVU hranu

Zanimljivosti -

Svako od nas ima jednu osobu u životu koja kada se sa njom izađe napolje, u prirodu potane lak plen za komarce.

komarac
foto: Shutterstock

Ostali sede i uživaju u prirodni lepotama, a taj prijatelj se češe i kao da nikako ne može da se odbrani od napada. Svi ostali u društvu dobiju jedan ujed ili dva, ali njega izujedaju potpuno, kao da se borio sa tigrovima. Ako ste vi ta osoba, nauka ima objašnjenje zašto.

Male krvopije svima mogu da upropaste veče, ali ako ste se ikada zapitali zašto neki ljudi imaju tri plika, a drugi završe kao jastuče za igle odgovor je jednostavan. I bolan. Komarci duplo češće ujedaju ljude koji imaju A+ krvnu grupu nego što ujedaju one sa drugim krvnim grupama. Najmanje vole ukus B krvne grupe.

To možda ne možete da promenite, ali nešto ipak možete, ono što jedete.

Vaš meni će uticati na to koliko komarci "jedu" vas.

led, komarac, ujed komarca
foto: Profimedia

Kada uzmete pljeskavicu li pileće belo i stavite kajmak ili pavlaku kao da ste dali signal svim komarcima oko sebe da ste podgrejana večera.

Pored znoja, na vašoj koži se nakon mlečnih proizvoda luči i mlečna kiselina. Komarci mogu da je osete, a ona im je posebna poslastica.

komarac, ujed, svrab, komarci
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:58

POČINJE EXIT! Vatromet, brojni strani gosti i odlična atmosfera na novosadskom festivalu, Exitovci slave 20. rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja