PRE 50 GODINA IZGUBILA VREDNU STVAR I OPROSTILA SE OD NJE Komšija rešio da vrati baki (86) osmeh na lice i uspeo je u tome! FOTO
Foto: Profimedia

kad je neko čovek

PRE 50 GODINA IZGUBILA VREDNU STVAR I OPROSTILA SE OD NJE Komšija rešio da vrati baki (86) osmeh na lice i uspeo je u tome! FOTO

Zanimljivosti -

Škotlanđanka Pegi Meksvin (86) je pre više od pet decenija je kopala po bašti i vadila krompir iz zemlje, a tada joj je sa prsta spala zlatna burma sa venčanja.

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja da je pronađe, pozdravila se sa njom i zaboravila na prsten. Sve do pre nekoliko dana.

Pegin muž Džon, odmah nakon incidenta, kupio je svojoj supruzi zamenski prsten, međutim, priču o izgubljenoj burmi Pegi je nedavno podelila sa komšijom Donaldom Mekfijem, prenosi Unilad.

Odlučan da usreći sada već ostarelu komšinicu, Donald je uzeo svoj detektor za metal i tri dana proveo tražeći prsten na livadi na kojoj je nekada bio Pegin krompir. Posao je dodatno otežavala činjenica da je to područje u poslednjih nekoliko godina postalo popularno mesto za okupljanje na otvorenom i ispijanje alkohola, pa je zemlja bila prepuna zakopanih limenki.

- Problem je bio što zlato daje isti zvuk kao i potkovice i limenke. Morao sam da pretražim 5.000 kvadratnih metara i iskopam 90 rupa, ali trećeg dana sam ostao potpuno zapanjen. Iako sam imao potrebnu tehniku, jednostavno sam imao sreće - rekao je Mekfi za The Guardian.

Nakon što je pronašao prsten, Donald ga je vratio Pegi, kojoj je burma i posle više od pet decenija savršeno pristajala.

- Samo se pojavio na vratima i rekao: "Imam nešto da ti pokažem". Bio je to prsten. Nisam mogla da verujem! Mislila sam da ga nikada više neću videti - izjavila je Pegi.

Donald je rekao i da je sve bilo veoma emotivno, a da je ovaj prsten njegov najveći "ulov".

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:18

DANIJELA (30) JE PRVA ŽENA VATROGASAC U NOVOM SADU: Strah vas gura napred da sve odradite baš kako treba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track