ZAGONETKA PODELILA INTERNET! DA LI VI ZNATE REŠENJE? Koji broj se nalazi ispod automobila, ali dobro pripazite kako rešavate ovo!
Foto: Profimedia

probajte

ZAGONETKA PODELILA INTERNET! DA LI VI ZNATE REŠENJE? Koji broj se nalazi ispod automobila, ali dobro pripazite kako rešavate ovo!

Zanimljivosti -

Zagonetke su oduvek bile jedna od najomiljenijih zabava naroda, što potvrđuje i njihov "drugi život" koji se iz časopisa preneo na društvene mreže.

Jedna takva mozgalica, zaintigirala je korisnike Fejsbuka, a radi se o sasvim običnoj slici. Naime, na parkingu obeleženim rednim brojevima, našao se automobil, a ono što je korisnike društvenih mreža zaintrigiralo i nateralo u raspravu, jeste na kom se broju on nalazi.

Sled brojeva koji se nalazio pred očima posmatrača izgleda ovako 16, 6, 68, 88, nakon čega ide automobil, pa iza broj 98.

Zagonetka već duže vreme širi internetom, a često se nalazi u prijemnom ispitu u Hong Kongu za učenike prvih razreda, piše časopis Mental Floss. Upravo zbog toga, čini se, ne bi trebalo biti toliko teško da se dođe do rešenja.

Iako su svi prvo gledali problem matematički, u njemu nema ni brojanja, ni drugih računarskih radnji, već je sve stvar logike, odnosno optičke varke i okretanja crteža. Naime, kada okrenete zaslon, rešenje će vam se odmah naći pred očima.

Odgovor je 87.

brojevi
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

06:06

Glumac Raša Bukvić o drugoj sezoni serije Besa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track