VAŠE DETE ŽELI PSA, A VI NISTE SIGURNI KOJEG LJUBIMCA DA ODABERETE? Predstavljamo vam ČETITI RASE koje su IDEALNE za vaše MALIŠANE
Foto: Profimedia

KUĆNI LJUBIMCI

VAŠE DETE ŽELI PSA, A VI NISTE SIGURNI KOJEG LJUBIMCA DA ODABERETE? Predstavljamo vam ČETITI RASE koje su IDEALNE za vaše MALIŠANE

Zanimljivosti -

Ako se dvoumite kojeg ljubimca da uzmete za dete, trebalo bi da znate da psi važe za najbolji izbor kada je u pitanju kućni ljubimac. Oni mališane od najranijeg doba mogu da nauče kako budu odgovorni, osećajni i da lakše sklapaju prijateljstva.

Međutim, pre nego što udomite ili kupite štene, bilo bi dobro da znate koje su to rase koje se posebno preporučuju porodicama sa decom.

Pas, Kućni Ljubimac
foto: Profimedia

Ove četiri rase imaju strpljenja koliko možete da poželite, nežni su, a decu posmatraju kao svoje potomstvo. Naravno, to ne mora isključivo da znači da neka druga rasa neće biti dobra sa vašim mališanima, kao ni neka kuca iz azila, jer dosta toga zavisi i od odgoja, ali i naravi koju pas ima.

Ovo su rase koje se preporučuju za decu:

Kavalirski španijel kralja Čarlasa

Ovaj pas predstavlja najbolji izbor za sve one koji žele živahnog, ali ujedno i vrlo osećajnog ljubimca. Poznati po tome da se dobro slažu sa svima na koje naiđu, ovi psi su jednostavno nezaobilazni na listi pasa pogodnih za porodice sa decom.

Psi
foto: Profimedia

Mali, kompaktni, okretni i dobroćudni, oni će se satima igrati sa vašim mališanom i pritom biti vrlo pažljivi. Zbog toga što su sitni, idealni su za stan.

Bostonski terijer

Ako ste u potrazi za ljubimcem koji će se odlično slagati sa decom, a da pritom ne zahteva mnogo održavanja, onda je bostonski terijer najbolji izbor za vas. Ovi mali psi su vrlo umiljati i nežni prema deci svih uzrasta.

Psi
foto: Profimedia

Njima takođe odgovara život u stanu, što znači da ne zahtevaju ni mnogo prostora za trčanje, mada će ceniti vaše duge dnevne šetnje, ili igranje u parku.

Bernski pastirski pas

Ako više volite veće rase pasa jer živite u kući sa prostranim dvorištem, onda je bernski pastirski pas pravi izbor za vas.

Psi
foto: Profimedia

Ne dozvolite da vas njegova veličina uplaši, jer se u ovom "krznenom džinu" krije vrlo nežno srce puno ljubavi prema deci. Njemu ni najmanje neće smetati snažni dečiji zagrljaji, a posebno će uživati dok se sa decom valja po travi.

Aljaski malamut

Aljaski malamut je rasa koja živi za svoj čopor, bilo pseći ili ljudski, njemu je svejedno. U pitanju je rasa koja je nakada bila uzgajana za vuču saonica po snegu, i zbog toga ovaj pas nije navikao na samoću.

Psi
foto: Profimedia

U njegovim genima je timski rad i potreban mu je vođa kojeg će slediti. Ako u vama prepozna svog vođu, on će i vašu decu doživeti kao deo čopora i činiće sve što je u njegovoj moći da ih zaštiti.

(Kurir.rs/Ženski magazin)

Bonus video:

03:23

URNEBESNO! Naša televizijska ekipa snima emisiju, ali MARA I LUNJA im mrse konce! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track