20 GODINA NIJE IZLAZILA IZ KUĆE ZBOG SRAMOTE! Lekari ne znaju razlog njenog POREMEĆAJA i ne mogu da joj pomognu NIKAKO! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

NEVEROVATNO

20 GODINA NIJE IZLAZILA IZ KUĆE ZBOG SRAMOTE! Lekari ne znaju razlog njenog POREMEĆAJA i ne mogu da joj pomognu NIKAKO! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Više od 50 godina Duangjai Samaksamam sa Tajlanda pati od izuzetno retke bolesti zbog koje su joj ruke trajno otečene.

Naime, njene ruke teške su 20 kilograma, veomja su velike, a zbog sramote i straha od ismevanja prvih 20 godina Duangjai nije htela da izađe iz kuće. Ipak, kada je napunila 20 godina bila je primorana da počne da radi ne bi li mogla da izdržava porodicu i bolesne roditelje.

Najveće ruke na svetu, Žena, Ruke, Bolest, Šake
foto: pritscreen yt

Ubrzo su razni naučnici i doktori krenuli da se interesuju za njen poremećaj, ne razumejući kako je došlo do toga.

- Jedan doktor mi je ponudio rešenje da mi se odseku obe ruke kako bi mogla lakše da se krećem, ali ja nisam htela da to uradim – ispričala je žena sa najvećim rukama na svetu.

Duangjai je imala nekoliko operacija ali često joj se stanje samo pogoršavalo. Poslednji put ju je na magnetnoj rezonanci pregledao japanski doktor Eiju Učinuma sa Kitasato univerziteta i ustanovio da pati od makrodistrofije lipomastosa.

- Moja dijagnoza je da je ona jedina osoba na svetu koja pati od makrodistrofije lipomastosa u ovolikoj meri. Uzrok bolesti je nepoznat, stoga ne možemo da joj pomognemo – rekao je doktor Eiju.

Iako ima "slonovske ruke" Duangjai danas živi normalno, te uspeva njima da uhvati i najmanje predmete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track