EVO ZAŠTO MLADOŽENJA SKIDA MLADI PODVEZICU NA SVADBI! Nekada je značilo da je žena IZGUBILA NEVINOST, a danas neženje očekuje ovo!
Foto: Shutterstock

NEVEROVATNO

EVO ZAŠTO MLADOŽENJA SKIDA MLADI PODVEZICU NA SVADBI! Nekada je značilo da je žena IZGUBILA NEVINOST, a danas neženje očekuje ovo!

Zanimljivosti -

Tradicija je veoma bitna za svaki narod, a čini se da ih kod Srba ima poprilično. Neke su nam svima drage, poput prenošenja mlade preko praga, dok druge danas umeju da izazovu veliko gnušanje kod okupljenih, kao što je čitanje ko je koliko novca dao pred svima na svadbi.

Većina tradicija, gotovo svuda u svetu, nalaže da za dan venčanja mlada na sebi ima nešto pozajmljeno, nešto plavo, nešto staro i nešto novo da bi to osiguralo nbračnu sreću novopečenog bračnog para.

Podvezica
foto: Foro Profimedia

Osim toga, tradicija nalaže i da mlada nosi podvezicu.Nekada bi nakon sklapanja braka, svatovi otpratili mladence u spavaću sobu i čekali pred vratima dok ne obave posao.Potom bi mladoženja izašao s podvezicom ponosno podignutom u zrak, a svadba bi mogla da se nastavi.Danas se to radi na nešto drugačiji način.

Dakle, mladoženja skida podvezicu s mladine noge dok ona sedi na stolici, najčešće zubima ili rukama. Zatim je baca neoženjenim muškarcima, a osoba koja uhvati podvezicu obično je zadužena za ples s devojkom koja je uhvatila buket. Dakle, podvezica danas simbolizuje sreću prisutnim neženjama.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:06

DANAS SU MLADENCI: Ovo su običaji za srećan i dugovečan brak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track