U OVIM GODINAMA JE NAJBOLJE SKLOPITI BRAK: Ukoliko ste STARIJI veća je šansa da se veza prekine
Foto: Profimedia

ISTRAŽIVANJE

U OVIM GODINAMA JE NAJBOLJE SKLOPITI BRAK: Ukoliko ste STARIJI veća je šansa da se veza prekine

Zanimljivosti -

Ljudi imaju različite planove i želje koje se odnose na to kada bi voleli da se venčaju, ali prema novom istraživanju postoji idealna starost za to.

Prema stručnjacima Tomu Grifitsu i Bajnu Kristijanu, autorima knjige "Algoritmi za život: kompjuterska nauka o ljudskim odlukama", najbolje je sklopiti brak u 26. godini.

Kako piše Miror, njihovo istraživanje kaže da kada ispunite 37 posto nekog cilja, dosegli ste savršenu tačku za izvršavanje svog plana; odnosno - ako prosečna osoba svoju bolju polovinu traži između 18. i 40. godine, tada je idealna dob 26 godina jer je do tada prošlo 37 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom.

brak
foto: Profimedia

Prema ovoj teoriji, ako ste mlađi ili stariji od 26 godina, prečesto ćete se svađati sa svojim partnerom i veza jednostavno neće uspeti.Naravno, pravilo od 37 posto nije savršeno i zapravo ne objašnjava činjenicu da se naši ukusi između 18. i 40. godine života mogu promeniti i možda u nekom trenutku počnemo da tražitmo nešto drugačije.

mlada
foto: Profimedia

Ipak ovi stručnjaci tvrde da je veća verovatnoća da će veza biti dugoročna ako se venčate u 26. godini života.

Nikolas H. Volfinger, sociolog sa Univerziteta u Juti se ipak protivi ovoj teoriji, pošto je u julu 2015. otkrio da je najbolje doba za stupanje u brak između 28. i 32. godine, što je više od 45 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom. Na taj način, smanjuje se mogućnost da dođe do razvoda.

(Kurir.rs/Srbija Danas)

00:11

VODITELJKA STAJE NA LUDI KAMEN: Anđela Đurašković napravila veliko slavlje pred venčanje, a njemu će reći sudbonosno DA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track