DOBILI MILIONE NA LUTRIJI, SAD U DUGOVIMA DO GUŠE Kupovali skupa kola, preuredili kuću, jedan umro za manje od nedelju dana, ŠOK
Foto: Profimedia

neverovatno

DOBILI MILIONE NA LUTRIJI, SAD U DUGOVIMA DO GUŠE Kupovali skupa kola, preuredili kuću, jedan umro za manje od nedelju dana, ŠOK

Zanimljivosti -

Dobitak na lutriji može da izgleda kao ostvarenje sna, ali nekim ljudima je veliki dobitak promenio život na gore. Jednostavno nisu uspeli da se snađu sa novcem koji im je "pao sa neba".

Mnogi priželjkuju dobitak, ali kada se to i zaista desi, mnogi su nepripremljeni pa srljaju i čine stvari koje obično ne bi.

Ovo je tek nekoliko priča o ljudima kojima se nakon dobitka život pretvorio u noćnu moru.

0373359710, evri, milioni, lutrija
foto: Jonathan Jake Scott / Alamy / Alamy / Profimedia

Napustio posao koji je voleo

Jedna osoba je ispričala kako su njena mlađa braća i sestre imali profesora u srednjoj školi koji je osvojio 21 milion dolara.

- Morao je da napusti posao predavača, koji je voleo, jer su ga studenti i kolege nastavnici maltretirali zbog novca - navodi.

Smrtna kazna za moj odnos sa porodicom

Iz Kolorada stiže priča jedne 27-ogodišnje osobe koja je osvojila 20 hiljada dolara na lotu pre nekoliko godina.

- To je bila smrtna kazna za moj odnos sa porodicom. Imao sam članove porodice sa kojima nisam razgovarao mesecima ili čak godinama, a koji su me kontaktirali tražeći novac. Postao sam "rođak koji gomila novac" - priča.

Dodaje da ne žali što je osvojio novac, ali žali što je javno prihvatio novac.

- Nažalost, moja država ne dozvoljava anonimno prihvatanje - zaključuje.

žena, uplakana, suze, plač, plače, tužna, maramica
foto: Profimedia

Kada je izašlo u javnost, nastao je pakao

- Moj bivši verenik je osvojio nešto više od 86 miliona dolara nekoliko nedelja nakon što me je zaprosio - počinje priču još jedna osoba.

Kaže da je to čuvao u tajnosti nekoliko meseci, za to vreme praveći planove.

- Međutim, u Ilinoisu ne možete preuzeti dobitak anonimno, pa kada je to izašlo u javnost, nastao je pakao. Dao je otkaz i postao pustinjak - navodi.

Propast braka

- Žaljenje nije prava reč. Ali, žao mi je što nisam znao kako da se nosim sa dobitkom. Žao mi je što je to na kraju doprinelo propasti mog braka - ispričala je jedna 60-ogodišnja osoba sa Floride.

- Novac je postao oruđe za pregovaranje u našem braku i takođe nas je nekako naterao da manje radimo na našoj vezi, podelio nas je - zaključuje.

Razvod, Svađa, Roditelji
foto: Profimedia

Slupali ferari, pa kupili još jedan

- Pre mnogo godina, neko u mom rodnom gradu je dobio na lutriji. Kupili su crveni ferari, a slupali ga nedelju dana kasnije - ispričala je jedna osoba. Potom su kupili još jedan. Trenutno nemaju ništa, što je žalosno jer su imali dovoljno da im se promeni život.

Nije im preostalo ni penija

- Sećam se jedne lokalne porodice koja je osvojila 10 miliona dolara pre 25 godina. Kupili su ogromnu kuću i automobile, dali otkaze i tako dalje. Danas više ne žive u toj kući i poslednje što sam čuo, nije im preostalo ni penija - još je jedna priča.

tuga, devojčica, tinejdžerka
foto: Profimedia

Dužni više nego pre dobitka

- Tetka i ujak moje bivše devojke osvojili su tri puta: milion dolara, 50 hiljada dolara i 1,2 miliona dolara i sve to u periodu od 4 ili 5 godina. Kupili su nove automobile, preuredili kuću, ali nisu isplatili svoje dugove, a nisu otplatili ni kuću ni automobile. Trenutno su dužni više nego što su bili pre lutrije - ispričao je jedan izvor.

Udarilo mu u glavu

- Moj ujak je dobio na lutriji i to mu je udarilo u glavu. Dao je otkaz i počeo da kupuje nepotrebne stvari. Članovi porodice su mu stalno tražili novac i uvek bi im ga davao. Na kraju je imao mnogo dugova i većina ljudi koji su mu dugovali novac nije mu vratila - još je jedna priča.

- On je sada alkoholičar, a moja porodica ga skoro nikada ne poziva na porodična okupljanja zbog toga kako se ponaša nakon što malo popije - navodi.

alkoholizam, pijanica
foto: Profimedia

Propio sve

- Neko koga poznajem je osvojio novac pre mnogo godina i bilo je šokantno koliko je brzo nestao taj novac. Toliko je dao "prijateljima" i članovima porodice. U suštini, svakome ko je tražio (ili zahtevao) novac. On se zabavljao i "ispijao novac" - još je jedna od priča poznanika.

Predozirao se i umro

- Apsolutno najgora katastrofa koju sam video bila je od jednog prijatelja. Dobio je 2,3 miliona dolara kao avans. Odmah je potrošio milion dolara kao avans za naručene egzotične automobile koji će stizati mesecima. Zatim je nastavio da troši 50.000 dolara na dan na seksualne radnike, drogu i alkohol za njegove prijatelje - ispričala je jedna osoba.

- Na kraju se predozirao i umro. Za manje od nedelju dana - rekao je.

smrt
foto: Profimedia

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

01:27

DOBRO SE REKLAMIRAJU! Stručnjaci o svađi Zorane Mihajlović i Vladimira Đukanović: EVO KOJE POZICIJE IH OČEKUJU POSLE OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track