ZBOG ČEGA JE BOLJE KUPOVATI CIPELE POPODNE? Stručnjaci navode jedan bitan razlog zašto treba izbegavati JUTARNJU kupovinu obuće!
Foto: Profimedia

vredi isprobati

ZBOG ČEGA JE BOLJE KUPOVATI CIPELE POPODNE? Stručnjaci navode jedan bitan razlog zašto treba izbegavati JUTARNJU kupovinu obuće!

Zanimljivosti -

Stopala se menjaju tokom dana te postaju duža i šira kako dan odmiče. Zato stručnjaci kažu da je bolje kupovati cipele popodne nego ujutro.

Nemačka kampanja za zdrava leđa (AGR) poziva potrošače da izbegavaju kupovinu cipela u pogrešno doba dana jer to može negativno da utiče na njihovu udobnost i, što je još važnije, između ostalih problema dovesti i do bolova u leđima. Takođe je dobra ideja imati iste čarape koje ćete najčešće nositi s cipelama, prema smernicama britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS).

sneg, žena, čizme, kupovina, cipele
foto: Shutterstock

Dobra cipela omogućiće prirodno savijanje stopala i mekoću na kritičnim mestima poput pete. Potplata bi trebalo da bude fleksibilnija, a ne izrađena od tvrdog materijala, kažu stručnjaci.

Ako nosite uloške zbog ravnih stopala ili drugih komplikacija, nije loše poneti ih sa sobom u radnju radi probe. Trebali biste birati samo cipele s ulošcima koji se mogu izvaditi kako biste ih mogli zameniti svojim medicinskim ulošcima.

Po pitanju veličine obuće, lekari kažu da biste trebali nastojati da imate dovoljno prostora na vrhu cipele - barem koliko je širok jedan prst. Prstima je potreban dodatan prostor kako bi mogli kliziti napred kada hodate nizbrdo. Takođe je važno da peta u cipeli stoji čvrsto.

Ako imate problem s vrtoglavicom, trebali biste da izbegavate cipele s vrlo mekim potplatom jer one u slučaju pojave vrtoglavice mogu situaciju samo da pogoršaju.

cipele
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

00:05

OVOLIKO NOVCA ZA CIPELE MOŽE SAMO DA DA JK: Karleuša se pohvalila novim PAPRENO skupim sandalama: Štikla, koža i kristali!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track