Najnovije vesti

OVAKO ĆETE IZBEĆI VELIKU NESREĆU: Evo šta nikako ne bi trebalo da radite sa FOTOGRAFIJAMA POKOJNIKA
Foto: Shutterstock

NARODNA VEROVANJA

OVAKO ĆETE IZBEĆI VELIKU NESREĆU: Evo šta nikako ne bi trebalo da radite sa FOTOGRAFIJAMA POKOJNIKA

Zanimljivosti
21:04h

Postoje različita verovanja o tome šta treba raditi sa fotografijama vaših najmilijih kojih više nema.

Ne samo u Srbiji, već svuda u svetu postoji pregršt verovanja vezano za fotografije pokojnika. Po nekima ih ne treba držati izložene, jer unose "neživu" energiju u dom, druga su sasvim suprotna - veruje se da su slike preminulih predaka neka vrsta anđela čuvara koji vas štite od svega negativnog... A ima i verovanja po kojima fotografija ne "hvata" samo nečiji lik i preslikava ga na papir (ili ekran u digitalnoj formi), već bukvalno "sakuplja" i njegovu energiju, auru i dušu...

Za one koji su sujeverni pitanje šta raditi sa fotografijama kada osoba premine, nije nimalo naivno. Postoje razni rituali, pravila, koja treba da se poštuju kako bi se izbegla nesreća ili, suprotno, prizvala sreća i radost.

Uspomene, Ram
foto: Profimedia

Jedno od uvreženijih verovanja je da fotografija pokojnika ima vezu sa "drugim svetom". Ali, dobra vest jeste slika koja prikazuje preminulu osobu ne otvara vrata u taj svet. Međutim, oni koji se bave ezoterijom kažu da ukoliko četo gledate sliku preminulog i razmišljate o problemima i mukama kroz koje je prošla, ako su vam asocijacije na tu osobu negativne, rizikujete da vam se u dom useli loša energija.

Na taj način ćete oslabiti vašu prirodnu energetsku zaštitu, uneti negativne vibracije u vaše polje, što zauzvrat može da i psihički utiče na vas, da se osećate loše, tužno, depresivno... Ezoteričari zakođe kažu da nikako ne treba izrezivati fotografije na kojima su preminule osobe i sa njih uklanjati one žive. Na kraju krajeva, fotografija je podsetnik na vama drago biće a ono ne može energetski da utiče na živu osobu.

makaze
foto: Profimedia

Ezoteričari preporučuju da takve fotografije odložite u jedan albuim i da ga s vremena na vreme prelistate, prisetite se lepih trenutaka sa dragim osobama i zatim ga odložite.

Što se tiče kačenja slika pokojnika na zidove, tu su mišljenja onih koji su sujeverni podeljena. Po nekima to nije najbolja ideja jer može da unese energetski disbalans u dom, a po drugima naprotiv - donosi mir (pod uslovom da je reč o osobi sa kojom ste imali dobar odnos).

Svakako, treba imati na umu da su ova "pravila" čisto sujeverje i samo ih tako treba i doživeti.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

05:43

SKANDALOZNO PONAŠANJE U JKP GRADSKO ZELENILO ČAČAK: Mrtve sele u masovnu grobnicu kad istekne ROK POČIVANJA na GROBNOM MESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track