KUMA SE ZBOG OBIČAJA POPELA NA KROV I NASTALA JE HAVARIJA: Srbi šokirani! Muškarci joj BACAJU PARE, a mladina reakcija je HIT!
Foto: Printscreen/Reddit

LUDILO

KUMA SE ZBOG OBIČAJA POPELA NA KROV I NASTALA JE HAVARIJA: Srbi šokirani! Muškarci joj BACAJU PARE, a mladina reakcija je HIT!

Zanimljivosti -

Kod Srba se kaže da svako selo ima svoj običaj, bilo da je veselje ili žalost u pitanju. To nije bez razloga, jer gde god da odete, sigurno postoji bar jedan običaj za koji nikad niste čuli i štaviše, čudite mu se.

Tu je bacanje sita sa žitom preko krova, prenošenje mlade preko praga, nošenje vekni hleba ispod pazuha, lomljenje pogače iznad mladine glave... Svaki običaj ima svoju simboliku, a nakon što su korisnici društvenih mreža videli snimak s jedne svadbe, nameće se pitanje - koja je simbolika bacanja crepa s krova?

Upravo to se dešava na snimku koji je osvanuo na Reddit Srbija pod nazivom: "To, kumo", iako iz snimka nije baš najjasnije u kom se tačno kraju Srbije ovaj događaj odigrao. Kuma se naime, očito pod dejstvom alkohola popela uz merdevine na krov kuće, poskidala crepove, bacala ih i lomila o beton ne razmišljajući o tome da može nekog i da povredi, a kamoli o tome da mladencima uništava kuću. Mlada se hvata za grudi, dok omađijani muški svatovi je kite parama, a većina gleda i ne veruje šta vidi.

Međutim, nije ova kuma sama izmislila običaj. Ali je scenario preuredila tako da više odgovara njenom karakteru.

"Ranije je bio običaj i kod nas u Toplici da se zetovi popnu na krov i prete da će skinuti crep. Mlada ih daruje košuljama i oni siđu. Bilo je puno šale i smeha. Bacati ovako crep koji se lomi i može da povredi nekog je nenormalno", pisalo je u jednom komentaru, pa je to dalo objašnjenje odakle kumi ideja da se popne na krov uopšte.

Očekivano, nisu je poštedeli u komentarima. Jedni su bili besni, drugi su se lepo zabavili, pa okrenuli na šalu.

"Raskućila ih kuma", "Nisam znao za ovaj običaj, ali sviđa mi se. Ovo je simbol šta se dešava kada se oženiš. Krene kuću od crepova da ti ruši", "Što bi rekô Drakče: Gazi kuma kao puma. Samo domaćin ima kroz 2-3 dana da je kune kada bude shvatio da ne može više da nađe isti crep, još ovo neki matori crep koji se više i ne proizvodi. Malo razočaran što kumi nije poispadalo još nešto sem para. Barem se domaćinski oparila", bili su samo neki od "duhovitih" komentara. Ostali su bili malo oštriji.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:16

PRELEPO! Male dodole iz Sremske Mitrovice prizivaju kišu DEVOJČICE PODSETILE NA STARI, ZABORAVLJENI OBIČAJ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track