PECAO RIBU, A UPECAO NEŠTO NEOČEKIVANO! Neverovatna, ali ISTINITA ribolovačka dogodovština: Šanse da se to desi su IZRAZITO MALE
Foto: Kurir televizija

zanimljivosti

PECAO RIBU, A UPECAO NEŠTO NEOČEKIVANO! Neverovatna, ali ISTINITA ribolovačka dogodovština: Šanse da se to desi su IZRAZITO MALE

Zanimljivosti -

Vukašin Grozdanić, autor i voditelj emisije Kojekude po Srbiji istraživao je u današnjoj epizodi blagodati i bisere Južnog Banata.

kojekude po Srbiji
foto: Kurir televizija

Pored ostalih, intervjuisao je i Aleksandra Sarmeša upravnika SC "Kraljevac", a tema je bila verodostojnost ribolovačkih priča.

- Priča sa vode ima mnogoo. Od toga da nisu mogli da izvuku ribu do toga da je riba njih uvukla u vodu. Čim se pomene ribolovačka priča odmah se pojavi osmeh na licu i čeka se neka izmišljena priča. Međutim, upravo je zbog toga teško objasniti ljudima da su mnoge od tih priča istinite - rekao je Sarmeš.

kojekude po Srbiji
foto: Kurir televizija

Potom je isptičao upravo jednu od tih priča koja zvuči neverovatno, a po njegovim rečima je istinita:

- Mnogi nisu verovali da se to desilo. Ja sam pisao jednom ribolovcu dozvolu, dok je on pored mene zabacivao štap. Naravno sa plovkom, udicom i svim tim crvićima. I u tom momentu prilikom zabacivanja njemu je lasta pokupila crviće. U tom preletu bukvalno! Štap mu nije ispao iz ruke. On i ja ostali smo zatečeni. Nismo ni znali da je to lasta. Nego jednostavno mu je nešto udarilo i još on gleda da nije neko granje zakačio. Kad je privukao sa mašinicom udicu lasta je visila uhvaćena za kljun. Polako smo je otkačili u pustili.

01:41

PECAO RIBU, A UPECAO LASTU! Neverovatna, ali ISTINITA ribolovačka dogodovština: Šanse da se to desi su IZRAZITO MALE

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track