MILE KEKIN OTKRIO OMILJENU LJUBAVNU PESMU KOJU JE NAPISAO: Novi album čuvenog hrvatskog muzičara pršti od energije i humora
Foto: Roberto Pavić

Šta će reći ljudi?

MILE KEKIN OTKRIO OMILJENU LJUBAVNU PESMU KOJU JE NAPISAO: Novi album čuvenog hrvatskog muzičara pršti od energije i humora

Kultura -

Mile Kekin, poznati hrvatski muzičar i frontmen benda Hladno pivo, nedavno je predstavio svoj novi album "Nježno đonom", koji donosi 12 pesama. Kekin je ovo izdanje svojevremeno najavio sa dva video-spota, za numeru "Mala", za koju je izdata i istoimena slikovnica, koju je velemajstorski naslikao Tomislav Torjanac, i za "Ratnika svijetla".

Zvukovi ovog albuma, koji odaju utisak mešavine roka, panka i popa, nastali su za vreme pandemije koronavirusa, dvogodišnje sviračke pauze, privatnih i poslovnih dešavanja.

Mile Kekin
foto: Roberto Pavić

U inat svemu tome, pesme sa novog albuma pršte životnom energijom i humorom, te ga Mile opisuje kao poletniji, optimističniji i vrckaviji od vremena u kom je nastao.

- Za taj bezobrazno veseli zvuk najviše je zaslužan Mark Mrakovčić, moj prijatelj, producent i takođe stalni član mog benda. Od naše prve zajedničke pesme "Zubić vila" pa do zadnje, on je verovao u svaku stvar na albumu, pa čak i kad bismo zaglavili mesecima kao s "Malom". Kad bih ja već odustao nakon stote verzije, on bi samo rekao: "Okej, idemo još jednu verziju da probamo." Tako smo nakon bezbroj (većinom sitnih) sati snimili moj jedanaesti album u karijeri - kaže Kekin, dodajući:

Mile Kekin, Mile Kekin & Band
foto: Promo

- Sve to, naravno, ne bi tako zvučalo bez prijatelja koji su posle tim pesmama dali bendovsku patinu, a to su moji stari drugari Danko Krznarić na električnoj gitari i klavijaturama, Andrija Lazo na harmonici, te živahna gospoda iz ritam sekcije - Mario Petrinjak za bubnjevima i Viktor Slamnig za bas-gitarom. Želim da vas ovih 12 pesama dobro zabavi i da se vidimo čim pre kod neke bine jer me, naravno, užasno zanima, da se malko samocitiram: "Šta će reći ljudi?"

"Nježno đonom" je naišao na oduševljenje publike i kritike, a paralelno s njim izlazi i najnežniji deo, pesma "Guvernal", za koju je u pripremi i video-spot.

- Ko još uopšte zna šta je to guvernal? Mlađi teško da su ikad čuli za tu reč, jer osim što je pomalo staromodni izraz za volan bicikla, to je i nežniji deo mog albuma "Nježno đonom" i meni lično jedna od najdražih ljubavnih pesama koju sam napisao - kaže nam Mile i nastavlja:

Mile Kekin
foto: More Magnets

- Odsvirao sam je svom producentu Marku negde pred kraj snimanja, u sitne sate, na akustičnoj gitari. On je samo seo za klavir, počeo da prebira po dirkama i odmah je zvučala kao da je uvek bila tu, bez puno napora nas uvukla u sebe, u mantru, dok nismo shvatili da već sviće.

Bilo je to, kaže moj snimač, 18. januar prošle godine i puno, puno godina nakon što je moj drug Domić ispalio tu rečenicu za šankom "Praćke" nakon naše treće pive: "Kužiš, stari, vozim ti ja tak malu na guvernalu i vozimo se, vozimo, i sve je bilo ok dok nismo stali."

Mile Kekin
foto: Marina Uzelac

Ta ideja kako je sve dobro dok se kreće istog trenutka mi se učinila savršenom metaforom svih ljubavnih odnosa. Vrtela mi se u glavi kao te pedale bicikla, stalno ukrug i nigde dalje, sve dok mi nije palo na pamet da pobliže predstavim i nju i tog njenog "lovca na noćne linije" - zaključio je Kekin.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:09

Koncert Bijelog dugmeta Beer fest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track