SEĆATE LI SE EPIZODE SIMPSONOVA KAD HOMER PODMORNICOM IDE DO OLUPINE? Šokantna podudarnost s nestalim Titanom, a ovako se završava
Foto: Printscreen/Tik Tok

MASOVNO SE DEILO NA MREŽAMA

SEĆATE LI SE EPIZODE SIMPSONOVA KAD HOMER PODMORNICOM IDE DO OLUPINE? Šokantna podudarnost s nestalim Titanom, a ovako se završava

Zanimljivosti -

Epizoda kultne serije "Simpsonovi", u kojoj Homer podmornicom silazi do olupine broda sa svojim "pravim" ocem masovno se deli na Internetu zbog nestalog "Titana".

Dok ceo svet čeka rasplet slučaja nestale podmornice "Titan", na Internetu se masovno deli epizoda serije "Simpsonovi", u kojoj Homer Simpson podmornicom ide do olupine broda.

Tokom decenija, mnoge epizode "Simpsonovih" iz daleke prošlosti, neverovatnom slučajnošću su se podudarale s velikim globalnim događajima, zbog čega ljudi širom sveta veruju u to da su ih i "predvideli".

U desetoj epizodi 17. sezone "Simpsonovih", emitovanoj 8. januara 2006. godine, pojavljuje se bivši dečko Homerove majke, koji tvrdi da je njegov pravi otac. Homer i Mejson se sprijateljuju, a deka Simpson, Ejb, kaže Homeru da je Mejson zaista njegov otac i da to DNK dokazuje.

Homer i Mejson idu u avanturu i podmornicama se spuštaju do olupine davno potonulog španskog broda sa blagom. Slučajno se razdvajaju i Homer se izgubi prateći ribu koja svetli. Gubi svest u podmornici, ali se budi u bolnici nakon tri dana u komi. Ejb mu ipak priznaje da je zamenio rezultate DNK analize i da Mejson nije Homerov otac, ali da je video da se lepo slažu i hteo je da njegov sin bude srećan.

Homer Simpson, Simpsonovi, serija, podmornica, Titan
foto: Printscreen/Youtube

Mnogi su pomislili kako je ova epizoda predvidela tragediju podmornice Titan, ali Majk Rajs (63), scenarista i producent serije ispričao je za New York Post kako mu je za ovu epizodu kao inspiracija poslužio film "Grimizna plima".

- Taj nastavak sam ja pisao, ali sam potpuno zaboravio na njega. Istina je da nas je za "Simpson Tide" inspirisao film "Grimizna plima" koji je tada bio hit u bioskopima sa Džinom Hekmanom i Denzelom Vašingtonom u glavnim ulogama. Nismo predvideli budućnost, samo smo bili isnpirisani filmom i 20 godina kasnije se desilo nešto slično - ispričao je Majk.

Homer Simpson, Simpsonovi, serija, podmornica, Titan
foto: Printscreen/Youtube

Prošle godine on je takođe u podmornici Titan krenuo prema olupini Titanika i sada kaže kako je bio svestan rizika kojem se izložio i rekao je kako je sa sobom poneo papir i olovku da može zapisati svoje šale u slučaju da nešto pođe po zlu.

Ocean Gate, podmornica, Titan
foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Podsetimo, u toku je peti dan dramatične potrage za podmornicom "Titan", koja je nestala spuštajući se do olupine Titanika, koja se nalazi 3.800 metara pod morem u blizini obale Njufaunlenda u Kanadi.

Američka obalna straža predviđa da će se zalihe kiseonika u podmornici "Titan" potrošiti najkasnije do sutra u 13.08 sati po našem vremenu.

U podmornici je petoro ljudi: britanski milijarder, pilot francuske podmornice, pakistanski biznismen i njegov 19-godišnji sin i izvršni direktor "Oušn gejta", kompanije koja upravlja Titanom.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

01:10

OVA PODMORNICA JE BILA PREDVIĐENA DA IDE DO 1.300 METARA! Stručnjaci analiziraju: Kompanija je dala OVE ugovore, znala je rizik!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track