PRODALI SVE ŠTO IMAJU DA BI ŽIVELI NA KRUZERU: Previše im je skupo bilo da žive u gradu, pa skakuću od broda do broda! (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube/Miami Herald

IMAJU PLAN ZA BUDUĆNOST

PRODALI SVE ŠTO IMAJU DA BI ŽIVELI NA KRUZERU: Previše im je skupo bilo da žive u gradu, pa skakuću od broda do broda! (VIDEO)

Zanimljivosti -

Troškovi života u Sjedinjenim Američkim Državama su poslednjih godina toliko porasli, da je ideja o životu na kruzeru za neke penzionere postala potpuno razumna. Kad su Nensi i Robert Haučens iz Virdžinije otišli u penziju, odlučili su da prodaju gotovo sve što su imali i prožive svoje zlatne godine "skačući" sa kruzera na kruzer.

žena
foto: Printskrin / You Tube/Miami Herald

- Imali smo veliku kuću punu nameštaja, a sada sve što sada posedujemo stalo bi u deo kamiona - rekao je Robert.

- Prodali smo sve osim malog stana koji imamo na Floridi, tako da kad postanemo prestari za krstarenje, imamo gde da živimo - dodala je Nensi. Život na kruzeru je bez stresa jer se o njihovim potrebama brine osoblje na brodu.

- Bilo je super. Nisam morala da kuvam i čistim - rekla je Nensi.

Par je otkrio da život na kruzeru nije tako skup kao što mnogi pretpostavljaju. "Puno je jeftinije od staračkog doma. Jednostavno, to nam je odgovaralo. Taj način života leži mnogim ljudima", rekao je Robert. Par je u početku planirao da troši 4.000 dolara mesečno živeći na brodovima. "Naša računica iznosila je 4.000 dolara mesečno. To je uključivalo i bakšiš. Naravno, sada su stvari skuplje, pa je ta računica morala da se poveća. Zavisno od toga kuda idemo, možda ćemo nam trebati internet, a možda i ne", rekla je Nensi.

Prošlog jula, Houčensovi su proslavili svoj 1000. dan plovidbe sa "Carnival Cruise Lineom" od 1980-ih i raduju se narednim danima na moru, zajedno sa novim prijateljima koje su stekli na krstarenju.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:24

Kruzer u Kataru na kojem ne postoje pravila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track