ŠTA ZNAČI KADA SANJATE DA VODITE LJUBAV? Po nekim tumačenjima zavisi od osobe, ali obično kada je akcija u snu, nevolje su na javi
Ilustracija, Foto: Shutterstock

psiha je čudo!

ŠTA ZNAČI KADA SANJATE DA VODITE LJUBAV? Po nekim tumačenjima zavisi od osobe, ali obično kada je akcija u snu, nevolje su na javi

Zanimljivosti -

Nepoznati ljubavnik ukazuje da nemate kontrolu nad svojim životom, a vođenje ljubavi na javnom mestu da imate problema u trenutnoj vezi.

Proučavanje i tumačenje snova postalo je vrsta terapije koje psihoterapeuti u svetu rado koriste, a posebnu pažnju pridaju analizi onih sa erotskim sadržajem. Takvi snovi ukazuju na probleme u emotivnom životu, a mogu da pomognu i da se intimni život popravi.

seks
foto: Shutterstock

Istraživanje tima psihologa u Montrealu pokazalo je da osam odsto svih snova čine upravo erotski snovi i da ih češće "proživljavaju" muškarci.

Lauri Kvin Lovenberg kaže da postoji nekoliko tipova snova na osnovu čije analize može da se kaže šta se u stvari dešava na javi.

Istraživanja su pokazala da najčešće sanjamo seks sa nekim koga ne poznajemo. To ne znači da smo pronašli misterioznu srodnu dušu. Prisustvo stranca u snovima pokazuje da je neophodno da preuzmete kontrolu u životu, da govorite ono što mislite i budete samouvereni.

Seks
foto: Hugo Felix / Panthermedia / Profimedia

U krevetu s bivšim ljubavima

To što imate intimni odnos sa svojim bivšim partnerima ne govori da ih niste preboleli, već suprotno. Takav san može da znači da je u vaš život ušao neko drugi ili da postoje neke stvari koje međusobno niste rešili.

Na javnom mestu

Ukoliko sanjate da imate seks na javnom mestu i da vas pritom neko "uhvati na delu", to ukazuje na vaš nemir zbog nekih razmirica u trenutnoj vezi.

Sa kolegom ili poznanikom

To što u snu vodite ljubav s kolegom sa posla ne znači da vam se on potajno sviđa. Ta osoba vas u stvarnom životu najčešće uopšte ne privlači. Takav san znači da vam je intimni život vrlo dosadan i da morate da preduzmete neke korake.

seks, potencija, par u krevetu
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

S osobom istog pola

Iako seks s osobom istog pola može izgledati zbunjujuće, to zapravo znači da imate visok nivo samopouzdanja i da držite do sebe.

Orgije

Ludovanje sa više ljudi može da znači seksualnu čežnju. Možda ste previše konzervativni u krevetu i potrebno je da eksperimentišete s novom pozom ili lokacijom. Ali ovaj san takođe može da ukaže na rasejanost i neorganizovanost, pa je važno da sredite svoje prioritete.

Akcija s partnerom

Seks s trenutnim partnerom u snu ukazuje da imate problema sa prepuštanjem i da bi trebalo da razgovarate o vezi.

Prevare

San o prevari najčešće upućuje na seksualne žudnje koje potiskujete, ističu psiholozi. Možda ste trenutno u situaciji koja se kosi s vašim stvarnim željama i potrebama. San u kojem vas partner vara može da znači nesigurnost, strah od samoće, želju za pažnjom ili strah od neispunjavanja tuđih očekivanja.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

00:43

NJOJ SE OSTVARIO NAJNEOBIČNIJI SAN! Gordani jedan od najtežih muških poslova predstavlja užitak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track