OVO JE NAJLEPŠA PLAŽA U EVROPI U 2023. GODINI: Ovakvo čudo samo priroda može da stvori, a bliža je Srbiji nego što možda mislite
Foto: Janos Rautonen / Alamy / Alamy / Profimedia

RAJ ZA OČI

OVO JE NAJLEPŠA PLAŽA U EVROPI U 2023. GODINI: Ovakvo čudo samo priroda može da stvori, a bliža je Srbiji nego što možda mislite

Zanimljivosti -

Ako je suditi prema dobro poznatoj stranici za putovanja Europe Best Destinations, koja je postala svojevrsni online vodič za putnike širom sveta, zvanično najatraktivnija plaža u Evropi za ovu godinu jeste Torrent de Pareis u Španiji.

Ova plaža je ušuškana među bajkovitim Balearskim ostrvima, a ovaj skriveni dragulj pravi je raj za oči! Neverovatno okruženje, kristalno čisto more i zadivljujuće litice osvojili su srca turista i zasluženo osvojili ovo prestižno priznanje.

Ime ove bajkovite plaže - Torrent de Pareis - u prevodu znači "reke bliznakinje", a odnosi se na dve reke koje povremenu teku kroz neobične formacije stena, stvarajući tako prirodan spektakl koji doslovce oduzima dah.

Ova netaknuta uvala na ostrvu Majorka može da se pohvali idiličnom kombinacijom zlatnog peska, azurnog mora i surovih litica koje se dramatično uzdižu iz mora, stvarajući tako prizor koji je teško opisati rečima.

A osim prirodnih lepota koje su same po sebi dovoljan razlog da se uputite na ovo mesto, Torrent de Pareis nudi puno aktivnosti za posetioce željne avanture, piše "Fashion.hr".

Tirkizno more poziva vas da se prepuste plivanju, ronjenju i vožnji kajakom, dok će planinari i ljubitelji prirode uživati u obilasku uređenih staza koje vijugaju kroz planine Tramuntana, pružajući zapanjujući pogled na plažu, ali i na čitavu obalu ovog područja.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track