BRAZILAC SE OŽENIO SRPSKOM DOKTORKOM: Morao da ispoštuje SVE NAŠE OBIČAJE! Kad je došlo do KUPOVINE MLADE šokirao se (VIDEO)
Foto: TikTok/drtamararedza

VESELO

BRAZILAC SE OŽENIO SRPSKOM DOKTORKOM: Morao da ispoštuje SVE NAŠE OBIČAJE! Kad je došlo do KUPOVINE MLADE šokirao se (VIDEO)

Zanimljivosti -

Snimak venčanja srpske doktorke i njenog izabranika, takođe doktora plastične hirurgije iz Brazila, oduševio je korisnike društvenih mreža, budući da je mladoženja ispunio većinu "protokola" koji se nalažu kada se radi o venčanjima u Srbiji, počevši od igranja kolceta, pa sve do kupovine mlade.

Tamara Redža, specijalista plastične hirurgije, postala je poznata na društvenoj mreži TikTok nakon što je iz Brazila, gde živi i radi, objavljivala viralne snimke o estetskoj hirurgiji, čime je korisnicima ove mreže demistifikovala sve nedoumice koje su imale, ali i o svakodnevnom životu tokom boravka u Brazilu. Svog izabranika, kolegu dr Žozinalda Martinsa, upoznala je tokom specijalizacije u Brazilu.

Ispoštovali sve običaje za srpsku svadbu

Došlo je i do svadbe u Beogradu, čije snimke je podelila na svom TikTok kanalu. Momentalno po objavljivanju, oni su postali viralni, budući da je mladoženja ispoštovao sve običaje kada se radi o svadbama u Srbiji.

@drtamararedza Jedno je sigurno- svi znaju da nazdrave na srpskom ? #???? #mixedcouplelife #srbijabrazil ♬ original sound - Dr Tamara Redža

Naime, on je po mladu došao u, kako je Tamara napisala, njenom omiljenom automobilu, oldtajmeru, kabrioletu Ford Mustang, uz naravno celu svitu i sirene.

Po dolasku u njeno dvorište, poslužen je rakijom, koju je naravno, popio na eks.

A onda je došao i "najteži deo", kupovina mlade.

Plaćao mladu i evrima i dinarima

Mališan koji je bio zadužen za ovaj deo običaja, nije se lako dao, te je "zacepio" jaku cenu.

Žozinaldu je prvo objašnjeno kakav je to odbor za doček, te i da mora da odreši kesu.

- Moraš da platiš.

- Moram da platim?

- Da, moraš da platiš za mladu.

- Koliko?

- Koliko? Milion. Nije to puno.

- Dvesta evra.

Tokom ovog dela, svi su se dobro zabavljali, što se vidi i na samom snimku. Međutim, kako mališan nije hteo da odustane od svoje cene, mladoženja iz Brazila je morao da odreši kesu još, te je za ulazak u Tamarinu kuću davao što evre, što dinare.

Kolce, rakijica i "Mustang"

Ako je Žozinaldo i pomislio da će lako doći do svoje odabranice, prevario se, pošto su drugarice "vešto" napravile prsten oko nje. Naravno, sve je to bila dobra šala, a mladenci su sijali od ljubavi, uživajući u svom posebnom danu uz hitove srpskih starogradskih pesama, porodice i prijatelja.

Kako je napisala u opisu jednog od videa, uz našu muziku dobro se zabavila i njena svekrva iz Brazila, što se i vidi na snimku koji je podelila.

Po ulasku u kuću, Tamara je po običajima koji su kod nas utemeljeni, okitila mladoženju ruzmarinom dok je u pozadini išla poznata svadbarska pesma "Izađi mala".

Prilikom polaska na ceremoniju venčanja kod matičara, palo je i kolce, u koje se naravno, uhvatio i mladoženja. I to, sudeći po snimku, veoma umešno. Kada je došlo vreme za polazak na građansko venčanje, mladenci su put Kalemegdana otišli u Mustangu.

Brazilci oduševljeni srpskim običajima

Sem što su komentarisali kako su prelepi, te i da je Žozinaldo divan, i da se vidi koliko se vole, pojedine pratioce je interesovalo i mišljenje Brazilaca kada se radi o našim običajima.

"Oni su preoduševljeni, kažu svi da na boljoj svadbi nisu bili", napisala je Tamara u vidu komentara kao odgovor na pitanje "Šta Brazilci kažu za naše običaje i muziku".

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

00:47

Svadba Darka Lazića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track