PAO DRUGI MILION U POTERI! Nekadašnji studenti političkih nauka izdominirali u novoj sezoni kviza i totalno "pregazili" tragača
Foto: Promo

svaka čast!

PAO DRUGI MILION U POTERI! Nekadašnji studenti političkih nauka izdominirali u novoj sezoni kviza i totalno "pregazili" tragača

Zanimljivosti -

Hrabrošću i ubedljivom pobedom nad tragačem Miloradom Milinkovićem, trojica takmičara oduševili su voditelja Jovana Memedovića i odneli kući 1 325 000 dinara!

Aleksandar Belevski, Bojan Đokić i Živorad Dragičević, osim pobede u kvizu Potera imaju još nešto zajedničko – sva trojica studirali su političke nauke, a sasvim slučajno našli su se u istoj ekipi.

Potera
foto: Promo

Epizoda je počela jednom veoma neobičnom situacijom. Aleksandar Belevski iz Beograda, prvi je izašao pred tragača, koji je, ispostaviće se, ni manje ni više nego njegov komšija. Milorad Milinković bio je krajnje iznenađen što ispred sebe vidi svog komšiju, budući da nije znao da se Aleksandar prijavio za učešće u kvizu. Uprkos poznanstvu tragač nije bio ništa blaži prema takmičaru, ali je Aleksandar ipak „odbranio“ osvojenih 75 000 dinara iz prve igre.

Nakon njega, na scenu je stupio Bojan Đokić, kome je ovo bilo drugo učešće u Poteri. Brzim odgovorima i sigurnošću u svoje znanje osvojio je 90 000 dinara u prvoj rundi, ali mu to nije bilo dovoljno, te je prihvatio ponuđenih 500 000 dinara, koje je potom uspešno preneo u zajendičku kasu.

Treći takmičar, Siniša Vidosavljević, penzioner iz Krčmara, inspirisan hrabrošću svog prethodnika prihvatio je veći ponuđeni iznos, ali nije imao sreće sa pitanjima, te je ubrzo napustio studio.

Na samom kraju, nastupio je Živorad Dragičević, sedamdesetogodišnjak iz Beograda, kome je ovo takođe bilo drugo učešće u Poteri. Milinković je bio raspoložen, te je Živoradu nakon osvojenih 75 000 u prvoj igri, ponudio kao višu sumu čak 750 000 dinara.

Potera
foto: Promo

Pod parolom „ko ne rizikuje, ne može da dobije“ Živorad je krenuo u pohod na višu sumu. Nakon fenomenalnog nastupa u drugoj igri, gde je bez ijedne greške uspeo da prenese 750 000 dinara u zajedničku kasu, osim tog iznosa „zaradio“ je i aplauz od tragača, ali i zagrljaj Jovana Memedovića.

U finalnoj poteri Aleksandar, Bojan i Živorad ostvarili su 19 koraka prednosti u odnosu na tragača. Memedović je prognozirao neizvesnu borbu, ali takmičari su bili koncentrisani i uspeli da vrate tragača dva puta, usporavajući ga na putu do cilja. Uz dva vraćanja i još nekoliko netačnih odgovora, Milinković nije uspeo ni da se približi takmičarima.

„Nije nikakva dekoncentracija, nemam pojma za tu palaćinku, a kamoli za medveda naočara“, uz osmeh je rekao Milorad, čestitajući ekipi na fenomenalnoj igri i osvojenoj sumi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

Jovan Memedović uzeo zmiju u ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track